Travemunde naar Ventspils Veerboot

De Travemunde Ventspils veerdienst verbindt Duitsland met Letland. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Stena Line. De veerdienst gaat maximaal 1 keer per week met een vaartijd van ongeveer 23 uur 30 minuten.

Travemunde Ventspils vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Travemunde naar Ventspils Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Duitsland naar Letland pagina.

Travemunde - Ventspils Veerbootmaatschappij

  • Stena Line
    • 1 Afvaart / Week 23 uur 30 min
    • Prijsaanvraag

Gemiddelde Travemunde Ventspils tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Travemunde Ventspils boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Travemunde Gids

De Duitse stad Travemunde is gelegen in Lübeck, aan de monding van de rivier de Trave in Lübeck Bay. Gesticht in de 12e eeuw door Hendrik de Leeuw, hertog van Saksen, toen hij bouwde een fort aan de monding van de rivier de Trave bewaken, werd de stad later verbeterd door de Denen en werd een stad in 1317. De stad is nu de grootste ferry haven in Duitsland aan de Baltische Zee en sinds het begin van de 19e eeuw is het een populaire toeristische rapport geweest. Populaire bezienswaardigheden in de stad zijn onder meer de vuurtoren die dateert uit 1539 en is de oudste langs de Duitse Oostzeekust. Een ander voorbeeld is het museumschip, de Flying P-Liner Passat, die is verankerd in de monding van de rivier de Trave. Gemotoriseerde voertuigen verboden om de hoofdstraat van de stad, Vorderreihe, en de promenade langs de kust. Er zijn bussen die naar de stad en het aansluitpunt is het treinstation. Het rijden op een fiets of te voet is meestal de voorkeur, omdat de meeste van de straten zijn smal en raken vaak verstopt met auto's aangedreven door onervaren bestuurders.

Veerdiensten vanuit de haven vertrekken naar Zweden, Finland, Rusland, Letland en Estland.

Ventspils Gids

De Letse stad Ventspils ligt in het noordwesten van het land in de regio Koerland. De stad staat bekend om haar festivals, concerten en andere culturele evenementen die duizenden bezoekers per jaar trekken. In juli organiseert de stad het slotconcert van de Letse popmuziek poll "The Musical Hits" in Renka Garden. Ook op het tweede weekend van juli, de stad heeft de viering van de Sea Festival en op het eerste weekend van augustus, de mensen van heinde en verre bezoek aan deel aan het jaarlijkse Festival van de Stad te nemen. Elke winter Ventspils gastheer is van de uitreiking van de Letse Radio uitzending "Muzikale Bank" en de televisie uitgezonden nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. Voor de familie, Ventspils Adventure Park biedt een heuvel om te skiën, een touw spoor, bobslee, BMX tracks, trampolines, Kiiken schommels, een zomer tubingbaan, en veel meer entertainment.

Belangrijker nog, de haven blijft ijsvrij en heeft veerdiensten naar Zweden en Duitsland.