Ronne naar Sassnitz Veerboot

De Ronne Sassnitz veerdienst verbindt Bornholm met Duitsland. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, BornholmerFærgen. De veerdienst gaat maximaal 10 keer per week met een vaartijd van ongeveer 3 uur 20 minuten.

Ronne Sassnitz vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Ronne naar Sassnitz Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Bornholm naar Duitsland pagina.

Ronne - Sassnitz Veerbootmaatschappij

  • BornholmerFærgen
    • 10 Afvaarten / Week 3 uur 20 min
    • Prijsaanvraag

Gemiddelde Ronne Sassnitz tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Ronne Sassnitz boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Ronne Gids

De Deense stadje Ronne is gelegen op het eiland Bornholm, aan de Oostzee. Het kleine eiland met een oppervlakte van ongeveer 29 vierkante kilometer, heeft ongeveer 11.500 inwoners en een natuurlijke haven. Vanwege zijn haven, en als gevolg van de Oostzee gelegen, de geschiedenis van de stad is beïnvloed door zowel de Duitsers als de Zweedse omdat de stad gesticht werd als een haring vissershaven. Vandaag de dag is het een populaire toeristische bestemming met de meeste bezoekers uit Denemarken, Duitsland, Polen en Zweden. Bezoekers genieten van zwerven rond de geplaveide straten van de stad, een bezoek aan de musea en prachtige vakwerkhuizen. Er zijn twee straten in de stad die van bijzonder belang zijn. Laksegade en Storegade hebben beide vele historische huizen die ooit de thuisbasis van edelen en kooplieden van de stad waren. Ook van belang in de stad zijn de Defence Museum, het Museum Bornholm, de Smedegards stijgende school, ST-Niklaaskerk en de 19e eeuwse vuurtoren.

Veerboten vertrekken vanuit de haven naar de rest van Denemarken en ook naar Koge, Ystad, Sassnitz en Swinoujscie. Snelle catamarans bieden diensten naar Ystad, vanwaar u verder kunt naar Kopenhagen.

Sassnitz Gids

Het eiland Rügen steekt uit in de Oostzee, en zijn grootste stad, Sassnitz, is een magneet voor bezoekers en toeristen die van de steeds veranderende gezicht van luxe jachten, trawlers, passagiersschepen en pleziervaartuigen kunnen genieten. De haven muur strekt zich bijna 1,5 km naar de zee, en het oude deel van de stad ligt aan de noordoostelijke einde van de haven. Net voorbij de haven, dicht bij een niet meer gebruikte ferry terminal, is een U-boot museum met misschien vreemd, de Britse onderzeeër HMS Otus, die werd gered uit een schroothoop in Portsmouth en er gesleept. Het eiland heeft een verbazingwekkend aantal musea - meer dan 40 in totaal - die alles van de lokale geschiedenis aan onderwaterarcheologie. Er zijn ook vele monumenten, kerken, paleizen en statige huizen, met inbegrip van de graven en grafheuvels van het historische verleden van het eiland, en de Ralswiek Paleis en Granitz jachtslot uit de 19e eeuw.

Als gevolg van de goede verbindingen met het achterland en de geografische nabijheid van Scandinavië, Rusland en de Baltische staten, de haven van Sassnitz is een belangrijk knooppunt voor internationale personen- en goederenvervoer.