Dublin naar Liverpool Veerboot

De Dublin Liverpool veerdienst verbindt Ierland met Engeland. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, P&O Irish Sea. De veerdienst gaat maximaal 13 keer per week met een vaartijd van ongeveer 7 uur 59 minuten.

Dublin Liverpool vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Dublin naar Liverpool Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Ierland naar Engeland pagina.

Dublin - Liverpool Veerbootmaatschappij

 • P&O Irish Sea
  • 13 Afvaarten / Week 7 uur 59 min
  • Prijsaanvraag

Gemiddelde Dublin Liverpool tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Dublin Liverpool boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Dublin Liverpool Veerboot klantenrecensies

 • "Prima service"

  Heerlijke overtocht met veel faciliteiten. Fantastisch dat je al vroeg kunt inchecken en niet buiten op het terrein hoeft te wachten totdat iedereen tegelijk naar binnen kan. Super!

  'Paul' reisde mee op de route Dublin Liverpool met P&O Irish Sea aan boord de Norbay

  Lees meer Lees minder
 • "een prima alternatief."

  Wat een prettige verrassing, niets massaals, maar naast veel vrachtverkeer ook wat toeristen die de zelfde keuze gemaakt hadden: of een vermoeiende rit door Noord Wales, of ontspannen 8 uur op de boot naar Liverpool en daarna de snelweg door Engeland. Behalve dat het de voordeligste overtocht van Dublin naar Engeland was, werden we om 9 uur verwelkomt met een uitgebreid Engels ontbijt en voordat we de boot afgingen was er een prima keuze voor de warme maaltijd. En dat bij de prijs inbegrepen!

  'Frank' reisde mee op de route Dublin Liverpool met P&O Irish Sea aan boord de Norbay

  Lees meer Lees minder

Dublin Gids

De stad van Dublin is de grootste stad en hoofdstad van Ierland en is gelegen in de provincie Leinster aan de oostkust aan de monding van de rivier de Liffey. De oorsprong van de stad is te traceren terug tot de Vikingtijd, maar de stad begon snel uit te breiden in de 17e eeuw. Dublin trekt miljoenen toeristen per jaar en heeft veel bezienswaardigheden en attracties. Een van de oudste monumenten in de stad is het kasteel van Dublin, die voor het eerst werd opgericht in 1204, kort na de Normandische invasie. Veel toeristen bezoeken ook Trinity College, Dublin om het Boek van Kells te zien, een geïllustreerd manuscript gecreëerd door Ierse monniken circa 800. Ha'penny Bridge; een oude ijzeren loopbrug over de rivier de Liffey is een van de meest gefotografeerde bezienswaardigheden van Dublin en wordt beschouwd als een van de meest iconische bezienswaardigheden van Dublin.
Dublin haven is de drukste passagiershaven van Ierland, en verwelkomt 1 ½ miljoen passagiers per jaar die veerdiensten nemen naar bestemmingen in het Verenigd Koninkrijk en andere havens in Europa. De haven heeft drie terminals en ligt aan de monding van de rivier de Liffey, minder dan 3 kilometer van het stadscentrum.

Liverpool Gids

De stad Birkenhead is gelegen aan de Wirral schiereiland in het noordwesten van Engeland. De stad ligt tegenover de stad Liverpool, op de westelijke oever van de monding van de Mersey. Geschiedenis van de stad is sterk verbonden met de zee, via de zeehaven en haar geschiedenis in de scheepsbouw. William Laird, en zijn zoon John, waren invloedrijk in het ontwerp van de stad. Onderdelen werden uitgevoerd in een grid-ijzer patroon zoals Edinburgh New Town met gelijkaardige architectuur aangelegd. Dit rasterpatroon werd gecentreerd rond Hamilton plein, dat werd gestart in 1826 en, afgezien van Trafalgar Square in Londen, bevat de meest monumentale gebouwen op een plaats in Engeland, waaronder Birkenhead stadhuis. Op korte afstand van Hamilton-plein zijn twee andere opmerkelijke monumenten: de Queensway Tunnel Hoofdingang en de Woodside Ferry Terminal. De film Chariots of Fire had scènes geschoten Woodside, die waren bedoeld om een voorstelling van Dover in de jaren 1920 zijn.

Veerdiensten vanuit de haven vertrekken naar Dublin in Ierland, Belfast in Noord-Ierland en aan de overkant van de monding van de Mersey naar Liverpool.