Sorry, de service Torshavn - Hirtshals is niet langer beschikbaar.
...

Overtochten naar Torshavn - Hirtshals

De dienst Torshavn - Hirtshals werd verzorgd door Smyril Line.

De route Torshavn - Hirtshals wordt niet langer verzorgd en er zijn helaas geen directe alternatieven tussen Faeröer en Denemarken. Bezoek onze route, haven, bestemming of veerbootmaatschappij pagina's voor de beschikbare alternatieven, of klik op de links op deze pagina voor meer informatie.

Voor de duizenden beschikbare routes kunt u terecht op onze zoekpagina.

Gemiddelde Torshavn Hirtshals tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Torshavn Hirtshals boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Torshavn Gids

De stad Torshavn is de hoofdstad van de Faeröer-eilanden en ligt aan de oostkust van Streymoy. In het noordwesten van de stad is de berg Husareyn en de berg Kirkjuboreyn naar het zuidwesten. Voor bezoekers het invoeren van de stad van de zee zal de stad bankieren up voor hen als het werd gebouwd aan de kant van een heuvel in acht te nemen. De stad werd voor het eerst vastgesteld tijdens Viking Times en de houten gebouwen zijn nog steeds zichtbaar. Ze zijn allemaal geschilderd rood en hebben grasmat daken en zijn de thuisbasis van de Faeröer-regering en de minister-president. Ze zijn gelegen op de plek waar de eerste kolonisten hielden hun jaarlijkse parlement. De exacte datum is niet bekend, maar de geschiedenis van de stad gaat terug tot ongeveer 900 na Christus toen de eerste Viking kolonisten arriveerden op het eiland door sloep uit Noorwegen.

De haven wordt beheerd door Smyril Line, met internationale veerdiensten naar Denemarken en IJsland. De haven wordt ook gebruikt door de binnenlandse veerdiensten van Strandfaraskip Landsins binnen de Faeröer, vooral op de route naar Tvoroyri.

Hirtshals Gids

Hirtshals ligt aan de kust van het eiland Vendsyssel-Thy, onderdeel van het schiereiland Jutland in het noorden van Denemarken. Het stadje is geconcentreerd rondom de kunstmatige haven die werd gebouwd tussen 1919 en 1931. In 1925 werd de spoorlijn tussen Hjørring en Hirtshals geopend om de haven van Hirtshals te verbinden met de rest van Denemarken. Nadat de haven in 1966 verder werd uitgebreid, groeide de vissersvloot van Hirtshals uit tot een van de grootste van het land.

De winkels in Hirtshals worden drukbezocht door de vele toeristen die door de veerboten naar het stadje worden gebracht. Een groot deel van de bezoekers is afkomstig uit Noorwegen. De Noren bezoeken Hirtshals vooral om inkopen te doen. Een van de belangrijkste toeristische attracties is het Nordsoen Oceanarium, waar maar liefst 70 verschillende soorten vissen en zeedieren te bewonderen zijn.

Vanuit de haven van Hirtshals vertrekken veerboten naar Bergen, Kristiansand, Stavanger, Langesund, Larvik, Seydisfjordur en Torshavn.