Sorry, de service Hirtshals - Torshavn is niet langer beschikbaar.
...

Overtochten naar Hirtshals - Torshavn

De dienst Hirtshals - Torshavn werd verzorgd door Smyril Line.

De route Hirtshals - Torshavn wordt niet langer verzorgd en er zijn helaas geen directe alternatieven tussen Denemarken en Faeröer. Bezoek onze route, haven, bestemming of veerbootmaatschappij pagina's voor de beschikbare alternatieven, of klik op de links op deze pagina voor meer informatie.

Voor de duizenden beschikbare routes kunt u terecht op onze zoekpagina.

Gemiddelde Hirtshals Torshavn tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Hirtshals Torshavn boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Hirtshals Gids

Het Deense havenstadje Hirtshals ligt aan de kust van Skagerrak, op het eiland Vendsyssel-Thy in het noorden van het schiereiland Jutland. Hirtshals staat bekend op haar vissershavens en veerhaven. De economie van Hirtshals draait vooral op de visserij en het toerisme. In de zomer zijn er volop vakantiehuizen te huur. Bovendien brengen de veerboten veel toeristen naar het stadje, waar de lokale winkels van profiteren. Hirtshals is met name erg populair onder de Noren die de plaats het hele jaar door bezoeken om te winkelen. In Hirtshals bevindt zich het Nordsoen Oceanarium, een van de grootste aquaria van Europa. Hier zijn maar liefst 70 verschillende soorten vissen en zeedieren te bewonderen.

In de haven kunnen bezoekers meedoen aan tal van activiteiten of genieten van de authentieke sfeer. De omgeving van Hirtshals leent zich bovendien uitstekend voor het maken van wandeltochten.

Vanuit de haven van Hirtshals vertrekken veerboten naar Bergen, Kristiansand, Stavanger, Langesund, Larvik, Seydisfjordur en Torshavn.

Torshavn Gids

De stad Torshavn, op de Faeröer, is gelegen aan de oostkust van Streymoy en is omgeven door bergen in het noordwesten (Husareyn) en naar het zuidwesten (Kirkjuboreyn). De stad is gebouwd op een heuvel, die zichtbaar is voordat je bij het invoeren van de haven van de stad. Torshavn kunnen traceren zijn geschiedenis terug naar Viking tijden. De houten gebouwen zichtbaar, alle rood geverfd en met turf daken, zijn de thuisbasis van de Faeröer-regering en de minister-president. Ze zijn gelegen op precies dezelfde plek de eerste kolonisten hielden hun jaarlijkse ting, of het parlement. De exacte datum is niet bekend, maar de geschiedenis van de stad gaat terug tot ongeveer 900 na Christus toen de eerste Viking kolonisten arriveerden op het eiland door sloep uit Noorwegen.

De haven wordt beheerd door Smyril Line, met Internationale veerdiensten naar Denemarken en IJsland. De haven wordt ook gebruikt voor de binnenlandse veerdiensten van Strandfaraskip Landsins binnen de Faeröer, vooral op de route naar Tvøroyri.