Sorry, de service Hirtshals - Seydisfjordur is niet langer beschikbaar.
...

Overtochten naar Hirtshals - Seydisfjordur

De dienst Hirtshals - Seydisfjordur werd verzorgd door Smyril Line.

De route Hirtshals - Seydisfjordur wordt niet langer verzorgd en er zijn helaas geen directe alternatieven tussen Denemarken en IJsland. Bezoek onze route, haven, bestemming of veerbootmaatschappij pagina's voor de beschikbare alternatieven, of klik op de links op deze pagina voor meer informatie.

Voor de duizenden beschikbare routes kunt u terecht op onze zoekpagina.

Gemiddelde Hirtshals Seydisfjordur tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Hirtshals Seydisfjordur boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Hirtshals Gids

Het Deense havenstadje Hirtshals ligt aan de kust van Skagerrak, op het eiland Vendsyssel-Thy in het noorden van het schiereiland Jutland. Hirtshals staat bekend op haar vissershavens en veerhaven. De economie van Hirtshals draait vooral op de visserij en het toerisme. In de zomer zijn er volop vakantiehuizen te huur. Bovendien brengen de veerboten veel toeristen naar het stadje, waar de lokale winkels van profiteren. Hirtshals is met name erg populair onder de Noren die de plaats het hele jaar door bezoeken om te winkelen. In Hirtshals bevindt zich het Nordsoen Oceanarium, een van de grootste aquaria van Europa. Hier zijn maar liefst 70 verschillende soorten vissen en zeedieren te bewonderen.

In de haven kunnen bezoekers meedoen aan tal van activiteiten of genieten van de authentieke sfeer. De omgeving van Hirtshals leent zich bovendien uitstekend voor het maken van wandeltochten.

Vanuit de haven van Hirtshals vertrekken veerboten naar Bergen, Kristiansand, Stavanger, Langesund, Larvik, Seydisfjordur en Torshavn.

Seydisfjordur Gids

Seydisfjordur wordt door velen beschouwd als een van de meest pittoreske stadjes van IJsland, niet alleen vanwege de indrukwekkende omgeving, maar ook omdat het de enige plaats in IJsland is met een gemeenschap van oude houten gebouwen die goed bewaard zijn gebleven. De dichter Matthias Johannessen heeft Seydisfjordur een "parel die in een schaal" genoemd. De stad, net als de anderen steden van IJsland, dankt zijn oorsprong aan buitenlandse kooplieden, vooral Denen, die hier met de handel zijn begonnen in de fjord in het midden van de 19e eeuw. Maar de cruciale factor in de evolutie van de stad was de oprichting van de IJslandse haringvisserij door de Noren tussen 1870-1900. De Noren opgebouwd een aantal haringvisserij faciliteiten, en in een kwestie van jaren de kleine gemeenschap groeide uit tot een bloeiende stad.

De lange kalme, diepe fjord van Seyðisfjörður ligt 17 km van de mond naar de kop van de fjord, waar de stad schuilplaatst onder Mt. Strandartindur en Mt. Bjólfur.