Sorry, de service Hirtshals - Seydisfjordur is niet langer beschikbaar.
...

Overtochten naar Hirtshals - Seydisfjordur

De dienst Hirtshals - Seydisfjordur werd verzorgd door Smyril Line.

De route Hirtshals - Seydisfjordur wordt niet langer verzorgd en er zijn helaas geen directe alternatieven tussen Denemarken en IJsland. Bezoek onze route, haven, bestemming of veerbootmaatschappij pagina's voor de beschikbare alternatieven, of klik op de links op deze pagina voor meer informatie.

Voor de duizenden beschikbare routes kunt u terecht op onze zoekpagina.

Gemiddelde Hirtshals Seydisfjordur tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Hirtshals Seydisfjordur boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Hirtshals Gids

Hirtshals is een stad en haven gelegen aan de kust van het Skagerrak op het eiland Vendsyssel-Thy, aan de bovenkant van de Jutland schiereiland in het noorden van Denemarken. De stad is misschien het best bekend om zijn visserij en haven. Visserij speelt een grote rol voor de stad en haar bewoners, net als het toerisme en het verhuur van zomerhuisjes. Als gevolg van de veerverbindingen met Noorwegen, de winkels in Hirtshals gedijen op het grote aantal bezoekers, vooral Noren, die de winkels in de kleine stad het hele jaar door bezoeken. De Nordsoen Oceanarium is een van de grootste aquaria in Europa en is te vinden in de stad. Het aquarium heeft meer dan 70 verschillende soorten in de collectie.

De haven ligt vol activiteiten en de sfeer is authentiek. Bij een bezoek aan Hirtshals kunt u van de natuurlijke omgeving genieten die ideaal is voor vele outdoor-activiteiten.

U kunt vanuit de haven veerboten nemen naar Bergen, Kristiansand, Stavanger, Langesund, Larvik, Seydisfjordur en Torshavn.

Seydisfjordur Gids

Seydisfjordur wordt door velen beschouwd als een van de meest pittoreske stadjes van IJsland, niet alleen vanwege de indrukwekkende omgeving, maar ook omdat het de enige plaats in IJsland is met een gemeenschap van oude houten gebouwen die goed bewaard zijn gebleven. De dichter Matthias Johannessen heeft Seydisfjordur een "parel die in een schaal" genoemd. De stad, net als de anderen steden van IJsland, dankt zijn oorsprong aan buitenlandse kooplieden, vooral Denen, die hier met de handel zijn begonnen in de fjord in het midden van de 19e eeuw. Maar de cruciale factor in de evolutie van de stad was de oprichting van de IJslandse haringvisserij door de Noren tussen 1870-1900. De Noren opgebouwd een aantal haringvisserij faciliteiten, en in een kwestie van jaren de kleine gemeenschap groeide uit tot een bloeiende stad.

De lange kalme, diepe fjord van Seyðisfjörður ligt 17 km van de mond naar de kop van de fjord, waar de stad schuilplaatst onder Mt. Strandartindur en Mt. Bjólfur.