Piombino naar Rio Marina Veerboot

De Piombino Rio Marina veerdienst verbindt Italië met Elba. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Toremar. De veerdienst gaat maximaal 56 keer per week met een vaartijd van ongeveer 45 minuten.

Piombino Rio Marina vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Piombino naar Rio Marina Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Italië naar Elba pagina.

Piombino - Rio Marina Veerbootmaatschappij

 • Toremar
  • 8 Afvaarten / Dag 45 min
  • Prijsaanvraag

Gemiddelde Piombino Rio Marina tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Piombino Rio Marina boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Piombino Rio Marina Veerboot klantenrecensies

 • "Weetje.."

  Goede maatschappij, prima behandeling en iets goedkoper dan naar Portoferraio. Wel minder frequent. Door de reservering in NL dachten we, via de print, ook al in het bezit te zijn van de boarding in Piombino. NEE dus! Tijdens het laatste half uurtje, toen het onze beurt was om het schip op te rijden, toch nog haasten naar het kantoortje, waar met onze print uit NL, twee andere formulieren werden uitgeprint, die bij elke overtocht van het retourtje, werden ingenomen. We hebben deze info gemist bij het boeken. En ook bij de slagboom/het toegang verkrijgen tot het havengebied werd hierover niets meegedeeld. INFO kan duidelijker!

  'Arend' reisde mee op de route Piombino Rio Marina met Toremar

  Lees meer Lees minder

Piombino Gids

Piombino is een stad gelegen aan de provincie Livorno in Toscane, Italië. De stad ligt op de grens tussen de Ligurische Zee en de Tyrrheense Zee, aan de voorkant van het eiland Elba, en aan de noordelijke kant van de Maremma. Het oude centrum van de stad dateert uit de tijd toen Piombino een Etruskische haven was. De stad was ook een belangrijke haven in de Middeleeuwen van de Republiek van Pisa. In augustus hebben bezoekers de kans om naar de "Agosto con Gusto" beurs te gaan, een belangrijke eten en wijn beurs die de culturele en culinaire tradities van Piombino viert. Het Museum van de Citadel en de stad zijn de perfecte plekken om meer over prehistorische te vinden, en de Etruskische en Romeinse verleden van de stad te ontdekken. Langs de kustlijn zijn een aantal fiets- en wandelpaden die door het mediterrane struikgewas gaan, richting de moderne toeristische haven van Salivoli en langs een aantal familie gerund kelders open voor bezoek en proeverijen.

Vanuit de haven van Piombino vertrekken veerboten direct naar de eilanden van de Toscaanse Archipel (Elba Island ligt slechts 10 km van de kust), en naar Sardinië en Corsica.

Rio Marina Gids

Rio Marina is gelegen op het oostelijke deel van het eiland Elba, in een kleine inham omgeven door heuvels. Deze heuvels worden gekenmerkt door een rode aarde zij wegens ijzeroxyde mijnbouw die in het verleden plaatsgevonden. In dit gebied nam het ijzeroxide extractie plek zo ver terug als de Etruskische periode en was, samen met de visserij, de belangrijkste activiteit van de Rio Marina inwoners tot een paar decennia geleden. Vandaag Rio Marina is een badplaats met alle nodige faciliteiten voor haar bezoekers. De kerk van San Rocco is een populaire attractie in de stad. Het is een omstreden toren in de haven, die een achthoekige basis heeft en werd in opdracht van Giacomo V Appiano in 1534 als uitkijkpost en voor de verdediging. Een andere populaire attractie op het eiland is het Mineral Park waar het mogelijk is om de verscheidenheid van mineralen in verschillende delen van het eiland te zien - er zijn ongeveer 1000 geselecteerde exemplaren - en om een mijn te bezoeken.

Vanuit de haven zijn er verbindingen naar het vasteland, als alternatief voor Portoferraio.