Cherbourg naar Portsmouth Veerboot

De Cherbourg Portsmouth veerdienst verbindt Frankrijk met Engeland en wordt momenteel aangeboden door 2 veermaatschappijen. De Brittany Ferries veerdienst gaat tot 10 keer per week met een vaartijd van ongeveer 3 uur Terwijl de Condor Ferries veerdienst loopt tot 1 keer per week met een duur van 5 uur.

Dus dat is een totaal van 11 overtochten per week op de Cherbourg Portsmouth route tussen Frankrijk en Engeland. Vergelijk nu en ontvang de beste tarieven voor het moment dat u wilt reizen.

Cherbourg naar Portsmouth Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Frankrijk naar Engeland pagina.

Cherbourg - Portsmouth Veerbootmaatschappij

  • Brittany Ferries
    • 10 Afvaarten / Week 3 uur
    • Prijsaanvraag
  • Condor Ferries
    • 1 Afvaart / Week 5 uur
    • Prijsaanvraag

Gemiddelde Cherbourg Portsmouth tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Cherbourg Portsmouth boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Cherbourg Gids

De stad Cherbourg is gelegen op het Cotentin schiereiland in het noordwesten van Frankrijk. De stad heeft een lange geschiedenis en werd binnengevallen door de Vikingen in de 9e eeuw, die voor het eerst Cherbourg in een haven ontwikkelde. In de Napoleontische tijd werd de haven versterkt om Britse marine invallen te voorkomen. Onderwater obstakels werden tot zinken gebracht met tussenpozen over de haveningang, en geleidelijk vervangen door stapels metselwerk. Het werk werd gestart in 1784 en beindigt in 1850, lang na de nederlaag van Napoleon in de Slag bij Waterloo.
Bezienswaardigheden en attracties in de stad zijn onder andere de Cité de la Mer ("stad van de zee"), een museum gewijd aan de maritieme geschiedenis. Het museum is gevestigd in de cruise terminal in Cherbourg en werd geopend in 2002. Bezoekers aan de stad kunnen er ook voor kiezen om een wandeling te maken in de Jardin de la Roche Fauconniere, een privé botanische tuin gelegen in het Parc de la Fauconniere. De tuin werd opgericht in de jaren 1870 en bevat ongeveer 3.400 exemplaren, waarvan een groot deel afkomstig is uit het zuidelijk halfrond.
De haven van Cherbourg, gelegen aan het Engels Kanaal kust, biedt reguliere passagiers en vracht veerdiensten naar Poole en Portsmouth in Engeland en Rosslare in Ierland.

Portsmouth Gids

Portsmouth ligt aan de zuidkust van Engeland in het graafschap Hampshire. De stad heeft een lange en sterke verbinding met de Royal Navy overspant eeuwen en was ooit een integraal onderdeel van de wereld van de scheepsbouw, waarbij de eerste droogdok in de late 15de eeuw werd verbouwd, die nog steeds wordt gebruikt. Portsmouth blijft een belangrijke basis voor de Koninklijke Marine en is de thuisbasis van vele voorname schepen, met zijn kroon op het werk dat het vlaggenschip van Lord Nelson, de HMS Victory. Door haar strategische bekendheid, werd Portsmouth vrij uitgebreid gebombardeerd tijdens de Tweede Wereldoorlog en is dus nu veel meer een mix van nieuw en oud, met enkele van de meest historische gebieden, waaronder het Hard en de Point. De voorstad Southsea is een vaste favoriet van gezinnen op vakantie in Portsmouth en beschikt over een lange strook strand en twee pieren en een goede toeristische informatie centrum. Southsea is een bijzonder levendig deel van Portsmouth en heeft vele bars, cafés en een leuk thema park aan de Clarence Pier.

Veerdiensten vanuit de haven vertrekken naar Le Havre, Bilbao, Cherbourg, Caen, St Malo, St. Helier, St. Peter Port en Ryde.