Savona naar Bastia Veerboot

De Savona Bastia veerdienst verbindt Italië met Corsica. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Corsica Sardinia Ferries. De veerdienst gaat maximaal 12 keer per week met een vaartijd van ongeveer 5 uur 45 minuten.

Savona Bastia vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Savona naar Bastia Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Italië naar Corsica pagina.

Savona - Bastia Veerbootmaatschappij

 • Corsica Sardinia Ferries
  • 12 Afvaarten / Week 5 uur 45 min
  • Prijsaanvraag

Gemiddelde Savona Bastia tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Savona Bastia boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Savona Bastia Veerboot klantenrecensies

 • "overtocht Savona - Bastia"

  Overtocht met kajuit geboekt. Kamer uiteraard klein, maar netjes. Idem voor de badkamer. Enige bemerking is het vroege uur waarop de reizigers wakker gemaakt worden vooraleer de boot aanmeert. Dit is ruim anderhalf uur op voorhand, en veel te vroeg bij een aankomst van vb. 6 u 's morgens.

  'Anonieme' reisde mee op de route Savona Bastia met Corsica Sardinia Ferries aan boord de Corsica Victoria

  Lees meer Lees minder
 • "Prima overtocht met keurige hut"

  Fijne overtocht met schone hut. Op tijd vertrokken en op tijd aangekomen. Inchecken in de haven snel, eenvoudig en efficiënt.

  'Yuri' reisde mee op de route Savona Bastia met Corsica Sardinia Ferries aan boord de Corsica Victoria

  Lees meer Lees minder
 • "alles geod"

  alles geod dank u.

  'Jacobus' reisde mee op de route Savona Bastia met Corsica Sardinia Ferries aan boord de Mega Express Two

  Lees meer Lees minder
 • "Prima reis en efficiente en goede service aan boord"

  Efficient inchecken: je kan gewoon met een uitdraai van je voucher aan boord zonder tickets op te halen. Prima voorzieningen aan boord. Zeer veel vriendelijk personeel waardoor alles snel gaat en netjes is. Zelfs de toiletten bij het hoofddek na een nogal onrustige reis met wat zeezieken. Savona is een hele prettige haven, vlak bij de snelweg dus makkelijk te bereiken!

  'Marja' reisde mee op de route Savona Bastia met Corsica Sardinia Ferries aan boord de Sardinia Regina

  Lees meer Lees minder

Savona Gids

De Italiaanse stad Savona ligt in de Noord-Italiaanse regio Ligurië, in het Riviera de Ponente aan de Middellandse Zee kust. Industriële verleden van de stad wordt gedomineerd door de ijzerindustrie en op een gegeven moment het vele ijzer fabriek en gieterijen, scheepsbouw, spoorwegen workshops, engineering winkels en een koperen gieterij had. Christopher Columbus was een van de beroemdste inwoners van de stad, die naar verluidt landbouwgrond in het gebied, terwijl chroniqueur van zijn avonturen. 'Columbus' House 'is gelegen tussen plantaardige gewassen en fruitbomen, in de Savona heuvels, en is een van de vele woningen in Ligurië in verband met de explorer.

Er valt veel te zien in de stad en haar middeleeuwse centrum is een bezoek waard. De barokke kathedraal di Nostra Signora Assunta in geslaagd om de vernietiging door Genuese krachten overleven in de 16e eeuw en nam ook het opleggen van Fortezza del Priamar. Het fort bewaakt een paar sculptuur musea en het Civico Museo Storico Archeologico, waarin archeologische vondsten weergeeft.

Vanuit de haven van de stad, de voornaamste ferry maatschappij Corsica Ferries biedt diensten naar Corsica, met wekelijkse afvaarten naar Bastia en wekelijkse afvaarten naar Ile Rousse en Clavi. De vaartijd is ongeveer 3 uur voor alle drie bestemmingen.

Bastia Gids

Bastia is de tweede grootste stad van Corsica en is gelegen aan de oostkust van Corsica, tegenover Italië met uitzicht op de Toscaanse archipel. Direct naar het noorden, en bereikbaar per auto of bus is le Cap Corse, een wild schiereiland bezaaid met Genuese torens en een uitgestrekt natuurreservaat, dat is uitgegroeid tot een paradijs voor wandelaars. Net als veel andere steden van Corsica de geschiedenis van Bastia begint met de Genuezen, die het eiland uit de 14e eeuw beheerst, hoewel latere eeuwen hebben ook hun sporen nagelaten - in het bijzonder uit de barok tot de 19e eeuw. De Oude Haven (Vieux Port) in het zuiden van de stad is een geweldige plek om een wandeling rond de haven naar het sleets gebouwen (bijna denken aan die we kunnen zien in Venetië) geclusterd rond de vissershaven en de jachthaven te zien. Vanuit de haven dwalen door de Romieu tuin naar de citadel boven de haven dat het origineel is Genuese stad die wordt beschermd door verdedigingsmuren toegevoegd in de 15e eeuw, met inbegrip van de Porte Lodewijk XVI via welke u de citadel voeren bereiken.

De ferry haven van Bastia verbindt de stad naar Frankrijk (Marseille, Nice en Toulon) en Italië (Genua, La Spezzia, Livorno, Piombino, Savona, Portoferraio).