Riga naar Stockholm Veerboot

De Riga Stockholm veerdienst verbindt Letland met Zweden. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Tallink Silja. De veerdienst gaat maximaal 6 keer per week met een vaartijd van ongeveer 18 uur.

Riga Stockholm vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Riga naar Stockholm Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Letland naar Zweden pagina.

Riga - Stockholm Veerbootmaatschappij

  • Tallink Silja
    • 6 Afvaarten / Week 18 uur
    • Prijsaanvraag

Gemiddelde Riga Stockholm tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Riga Stockholm boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Riga Gids

De grootste stad van Letland, Riga is gelegen aan de Golf van Riga, aan de monding van de rivier de Daugava. De hoofdstad van Letland stad kan zijn geschiedenis meer dan 800 jaar terug traceren, tot 1201, en werd een UNESCO World Heritage Site vanwege zijn Art Nouveau/Jugendstil architectuur, en ook vanwege zijn 19e-eeuwse houten architectuur. Een populaire attractie is de kathedraal Dome, die over de hele wereld bekend staat om zijn akoestiek en gigantische orgel. Een van de orgelmuziek concerten die regelmatig wordt gehouden in de kathedraal is zeker een bezoek waard. Er zijn ook een aantal muziekfestivals in de zomer met opera, jazz en rock artiesten. De stad heeft ook vele interessante musea, tentoonstellingen en galeries voor bezoekers. Riga is ook één van de grootste centra van Letland voor het toerisme, omdat de stad veel in termen van cultuur en geschiedenis te bieden heeft, maar ook omdat de stad een uitstekende lucht-, weg-, spoor- en zeeverbinding heeft.

De commerciële haven van Riga is het hart van de stad. Veel hotels, restaurants en ambassades liggen op 5 minuten loopafstand van de oude stad in het Vecriga gebied. Passagiersdiensten opereren vanuit de haven, met diensten naar Stockholm, Zweden (vaartijd: ongeveer 17 uur), en naar Lübeck, Duitsland (vaartijd: ongeveer 31 uur).

Stockholm Gids

Stockholm is de hoofdstad van Zweden en is opgebouwd uit een reeks eilanden gelegen aan de oostkust van Zweden en wordt algemeen beschouwd als een van 's werelds mooiste steden. Er zijn vele pittoreske scènes te worden gehouden in de stad en de skyline wordt weerspiegeld in het water van Lake Malaren en geniet van levendige blauwe zomer lucht, terwijl in de winter de stad wordt vaak bedekt door sneeuw en wordt verspreid door de prachtige verlichting.
De uiterst moderne stad staat bekend om zijn design, mode en het bruisende nachtleven, maar is nog steeds in geslaagd om zijn wortels in de oude stad gebied dat bekend staat als de Gamla Stan, waar je vrij gemakkelijk kunt jezelf verliezen in de geschiedenis te bewaren. De stad van de doolhof van straatjes is gebaseerd op de Stortorget, het grote plein, terwijl in het zuiden en op een verdere eiland, de Södermalm, en biedt een duidelijke artistieke sfeer, met zijn vele galeries en historische huizen en mooie waterkant.
Vanuit de haven van de stad, veerboten vertrekken naar bestemmingen in Finland, Rusland en de Baltische staten.