Portoferraio naar Piombino Veerboot

De Portoferraio Piombino veerdienst verbindt Elba met Italië en wordt momenteel aangeboden door 4 veermaatschappijen. Corsica Sardinia Ferries varen tot maximaal 4 keer per dag, Moby Lines 11 keer per dag, Toremar 21 keer per dag & de veerdienst van Blu Navy vaart tot maximaal 5 keer per dag.

Er is een totaal van 41 overtochten per dag op de Portoferraio Piombino route tussen Elba en Italië en met 4 veermaatschappijen is het raadzaam om allen te vergelijken en ervoor te zorgen dat u het beste tarief krijgt voor het moment dat u wilt reizen.

Portoferraio naar Piombino Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Elba naar Italië pagina.

Portoferraio - Piombino Veerbootmaatschappij

 • Corsica Sardinia Ferries
  • 4 Afvaarten / Dag 40 min
  • Prijsaanvraag
 • Moby Lines
  • 11 Afvaarten / Dag 1 uur
  • Prijsaanvraag
 • Toremar
  • 21 Afvaarten / Dag 40 min
  • Prijsaanvraag
 • Blu Navy
  • 5 Afvaarten / Dag 1 uur
  • Prijsaanvraag

Gemiddelde Portoferraio Piombino tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Portoferraio Piombino boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Portoferraio Gids

Portoferraio is een stad gelegen in de provincie Livorno, aan de rand van de haven op het Italiaanse eiland Elba. De naam van Portoferraio (betekent "IJzeren Poort" in het Italiaans) is afkomstig van de ijzeren molen in de stad, die de stad bekende maakte in de 19e eeuw. Gedurende deze periode, de stad werd de belangrijkste scheepvaart haven van winstgevende ijzererts naar het vasteland. Dankzij de verblijf van Napoleon in 1814, Portoferraio en het hele eiland hebben genoten van een tijdperk van glorie.

Portoferraio lijkt op een baai, beschermd tegen piraten door het bastions die beschutting bieden van de zee. De stad werd oorspronkelijk opgericht als een vesting, waarvan de oude bastions zijn nog gedeeltelijk goed bewaard gebleven, en dit samen met de historische muren, vormen een van de meest populaire toeristische attracties van Portoferraio. Een paar kilometer van Portoferraio, richting Bagnaia, in het gehucht genaamd Le Grotte, liggen de resten van een Romeinse villa uit de keizertijd. Deze werden bedekt onder planten en struiken tot 1960. De graven vormde een grote complex met muren in opussenreticulatum, grote terrassen met uitzicht op zee en een zwembad met verwarming en watercyclus systeem.

Vanuit de haven vertrekken veerboten naar Plombino, Bastia en Cavo.

Piombino Gids

Vroeger de oude haven van Falesia, de Italiaanse stad Piombino biedt tegenwoordig twee panoramische uitzichten van de spectaculaire kustlijn aan bezoekers. Piazza Bovio is een natuurlijk terras met een prachtig uitzicht over de zee en de oude haven is de perfecte plek om het hectische activiteit van de vissershaven te bekijken. Geplaveide straten zijn bezaaid met restaurants en wijnbars waar u kunt genieten van de vangst van de dag en lokale wijnen. De regio is rijk aan culinaire aanbod, inclusief baccalà en aardappelen, de lokale vis stoofpot - Caciucco, inktvis, en gestoofd of gevuld mosselen. Een wandeling door "Klein Parijs", waarvan de naam verwijst naar de regel van Elisa Bonaparte, neemt de bezoekers mee langs historische gebouwen die het belang van Piombino tijdens de Middeleeuwen en de Renaissance markeren. Deze omvatten de Rivellino, het Palazzo Nuovo, en de 16e-eeuwse kasteel gebouwd door Cesare Borgia om de stad te verdedigen.

Vanuit de haven van Piombino vertrekken veerboten direct naar de eilanden van de Toscaanse archipel (Elba Island is slechts 10 km van de kust), en naar Sardinië en Corsica.