Palma naar Formentera Veerboot

De Palma Formentera veerdienst verbindt Mallorca met Formentera. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Balearia. De veerdienst gaat maximaal 6 keer per week met een vaartijd van ongeveer 5 uur.

Palma Formentera vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Palma - Formentera Veerbootmaatschappij

  • Balearia
    • 6 Afvaarten / Week 5 uur
    • Prijsaanvraag

Palma Gids

Palma is de hoofdstad van de Balearen en ligt aan de zuidkust van het Spaanse eiland Mallorca. De stad ligt aan de baai van Palma en in het noordwesten van de stad ligt de Serra de Tramuntana, een grote bergketen op het eiland, die uitgeroepen is tot een UNESCO World Heritage Site. De stad kan zijn geschiedenis terug tot de Romeinse tijd traceren, toen het een Romeins kamp was. De stad is ook onder de invloed van het Byzantijnse Rijk, de Moren en uiteindelijk James I van Aragon.

Vandaag de dag, de stad is een belangrijke toeristische bestemming. Attracties in de stad zijn onder meer La Seu, de stad de kathedraal die oorspronkelijk werd gebouwd op de plaats van een vroegere moskee. De bouw van de kathedraal begon in 1229 en werd compleet in 1601. Parc de la Mar (Park van de Zee) ligt in het zuiden en tussen Parc de la Mar en de stad zijn de muren van de stad. Hier kunnen bezoekers ontspannen onder de enorme blauwe en gele luifel die een rij van houten bankjes tinten.

De haven van Palma is gelegen aan de zuidwestelijke kant van de stad en biedt een prachtig uitzicht op de kathedraal. De drukke haven heeft goede verbindingen met de belangrijkste uitvalswegen van de stad. De bestemmingen beschikbaar vanuit de haven zijn onder andere Ibiza, Mahon, Barcelona, Valencia en Denia.

Formentera Gids

Formentera staat bekend als het laatste mediterrane paradijs, omdat de stad in staat is om het toerisme te combineren met de bescherming van het milieu. Het eiland behoort tot de Balearen in Spanje en is ongeveer 20 km lang en is ongeveer 6 km naar het zuiden van Ibiza. Formentera is alleen bereikbaar per boot vanuit Ibiza, maar deze ontoegankelijkheid maakt het een rustige plek waar je kunt vluchten voor stress en overbevolking. Bezoekers kunnen genieten van het eiland op een fietstocht of zwemmen uit de meer dan 20 km van de stranden met witte zand en kristalhelder water. Het geheim van het bestaan van een kristalheldere zee en Formentera de lange stranden, die het uit markeren van de rest van de Middellandse Zee, is de posidonea prairie die het eiland, een natuurlijke zuiveringsinstallatie die het water reinigt en maakt het mogelijk om zand te zijn omringt afgezet op de kust. Het is een echte onderwater jungle, uitgeroepen tot een World Heritage Site door UNESCO in 1999.

De vaartijd per ferry naar Ibiza is op ongeveer 30 minuten.