Olbia naar Piombino Veerboot

De Olbia Piombino veerdienst verbindt Sardinië met Italië. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Moby Lines. De veerdienst gaat maximaal 7 keer per week met een vaartijd van ongeveer 5 uur 15 minuten.

Olbia Piombino vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Olbia naar Piombino Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Sardinië naar Italië pagina.

Olbia - Piombino Veerbootmaatschappij

  • Moby Lines
    • 7 Afvaarten / Week 5 uur 15 min
    • Prijsaanvraag

Gemiddelde Olbia Piombino tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Olbia Piombino boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Olbia Gids

Olbia is een Italiaanse stad in het noordoosten van Sardinië, in de Gallura subregio. De stad heeft een lange geschiedenis, en hoewel het tegenwoordig veelal wordt gezien als een transit stad voor reizigers die aankomen in of vertrekken uit Sardinië, Olbia heeft genoeg charmes om wat aandacht te verdienen in zijn eigen recht. Olbia heeft een of twee belangrijke bezienswaardigheden in de stad, en zijn kleine historische centrum is een aangename plaats om te kuieren en in een restaurant of bar te zitten. De stad is niet duur, en is een goede uitvalsbasis voor een dag of twee - misschien langer, als je van plan bent om een boottocht te nemen, en om de stranden of nabijgelegen bezienswaardigheden te verkennen. De belangrijkste attractie van Olbia is de middeleeuwse Pisan-romaanse kerk, uitgehouwen Gallurisch graniet. In de apsis zijn twee 13e-eeuwse fresco's, de linker verbeeldt San Simplicio, de patroonheilige van Olbia. De Festa di San Simplicio, grootste festival van Olbia, wordt gevierd voor drie dagen in medio mei.

De haven van Olbia ligt op een eiland verbonden met de stad door een lange dijk. Auto veerboten verbinden Olbia met bestemmingen naar het Italiaanse vasteland waaronder Genua en Civitavecchia, nabij Rome. ASPO bus nummer 9 verbindt de haven met de stad. Extra bestemmingen zijn beschikbaar van Golfo Aranci, een haven in het noorden van Olbia.

Piombino Gids

Vroeger de oude haven van Falesia, de Italiaanse stad Piombino biedt tegenwoordig twee panoramische uitzichten van de spectaculaire kustlijn aan bezoekers. Piazza Bovio is een natuurlijk terras met een prachtig uitzicht over de zee en de oude haven is de perfecte plek om het hectische activiteit van de vissershaven te bekijken. Geplaveide straten zijn bezaaid met restaurants en wijnbars waar u kunt genieten van de vangst van de dag en lokale wijnen. De regio is rijk aan culinaire aanbod, inclusief baccalà en aardappelen, de lokale vis stoofpot - Caciucco, inktvis, en gestoofd of gevuld mosselen. Een wandeling door "Klein Parijs", waarvan de naam verwijst naar de regel van Elisa Bonaparte, neemt de bezoekers mee langs historische gebouwen die het belang van Piombino tijdens de Middeleeuwen en de Renaissance markeren. Deze omvatten de Rivellino, het Palazzo Nuovo, en de 16e-eeuwse kasteel gebouwd door Cesare Borgia om de stad te verdedigen.

Vanuit de haven van Piombino vertrekken veerboten direct naar de eilanden van de Toscaanse archipel (Elba Island is slechts 10 km van de kust), en naar Sardinië en Corsica.