Waarom kiezen voor
Direct Ferries?

Overtochten van 2611 routes en 711 havens wereldwijd

Vertrouwd bij meer dan 2.5 miljoenen klanten.

Wij verzorgen meer dan 1.2 miljoenen overtochten / jaar

Wij vergelijken meer dan 1 miljoenen prijzen per dag voor onze klanten.

Veerboten naar Noorwegen

Twee eeuwen van Viking in Europa na de vaststelling van het christendom door koning Olav Tryggvason in 994. De Conversie van het Noorse koninkrijk heeft over een periode van meerdere decennia plaatsgevonden. In 1397 werd Noorwegen geabsorbeerd voor meer dan vier eeuwen in een unie met Denemarken. De Noren hebben zich in 1814 echter verzetten tegen de overdracht van hun land aan Zweden en een nieuwe grondwet gepubliceerd.

Stijgende nationalisme tot de 19de eeuw leidde tot een 1905 referendum, en de onafhankelijkheid van. Noorwegen heeft zijn neutraliteit uitgeroepen aan het begin van de Tweede Wereldoorlog, maar werd niettemin bezet voor vijf jaar door nazi-Duitsland (1940-1945). In 1949 werd neutraliteit verlaten en Noorwegen werd een lid van de NAVO. De ontdekking van olie en gas in aangrenzende wateren in de late jaren 1960 heeft de economische fortuinen van Noorwegen verhoogd.

De huidige focus ligt op die uitgaven op de uitgebreide verzorgingsstaat en het plannen van wanneer de aardoliereserves zullen worden gebruikt.

Noorwegen is bij uitstek een land voor liefhebbers van de natuur, maar biedt ook een rijke culturele ervaring voor anderen die graag in de voetsporen van de Vikingen - evenals die van latere grootheden zoals kunstenaar Edvard Munch willen treden. U kunt zich vergapen aan de ontzagwekkende schoonheid van de Noorse platteland, met zijn talloze steile valleien, hoge bergmeren en ongelooflijke uitzicht.

Lees meer Lees minder

Populaire veerbootmaatschappijen

 • Color Line
  • Prijsaanvraag
 • Fjord Line
  • Prijsaanvraag
 • Stena Line
  • Prijsaanvraag
 • DFDS Seaways
  • Prijsaanvraag
Bekijk alle veerboot maatschappijen

Noorwegen klantenrecensies

 • "mooie trip"

  Wat een schip, net een cruise. Aanrader is het buffet: zeer verzorgd en naar Scandinavische prijzen zeer goedkoop.

  Lees meer Lees minder
 • "Een goed alternatief"

  Een zeer goed alternatief voor wie Noorwegen ten zuiden van Oslo bezoekt en vandaar terug wil naar Zweden. Je bespaart je veel autokilometers en om de kosten hoef je het niet te laten. Wij betaalden voor 2 personen + auto € 20,50 (voor 2,5 uur varen). De maatschappij moet het dan ook hebben van de verkopen aan boord: het schip is een drijvend warenhuis. Daar kun je zoveel uitgeven als je wilt, maar pas op met de prijzen: taxfree is niet echt taxfree.

  Lees meer Lees minder
 • "Uitstekende overtocht"

  Fantastische hut voor 4 personen. Alles was netjes en volledig, zelfs de minibar was inclusief. Het ontbijt werd keurig aangevuld. En het uitzicht s'morgens was adembenemend richting Bergen toe. Een hele mooie ervaring.

  Lees meer Lees minder
 • "Uitstekend "

  Prima veerdienst. op de heenweg een slaapcabine genomen en dus lekker uitgerust in Noorwegen aangekomen. Op de terugweg genoten van de publieke ruimtes. Lekkere koffie!

  Lees meer Lees minder

Aan boord van de schepen

Ontdek hoe het is aan boord voordat u op reis gaat.

Schip gidsen, video's en beoordelingen

Routes en Havens in Noorwegen