Marseille naar Porto Vecchio Veerboot

De Marseille Porto Vecchio veerdienst verbindt Frankrijk met Corsica. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Corsica Linea. De veerdienst gaat maximaal 3 keer per week met een vaartijd van ongeveer 13 uur 30 minuten.

Marseille Porto Vecchio vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Marseille naar Porto Vecchio Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Frankrijk naar Corsica pagina.

Marseille - Porto Vecchio Veerbootmaatschappij

 • Corsica Linea
  • 3 Afvaarten / Week 13 uur 30 min
  • Prijsaanvraag

Gemiddelde Marseille Porto Vecchio tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Marseille Porto Vecchio boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Marseille Porto Vecchio Veerboot klantenrecensies

 • "op weg naar Corsica"

  komend van het Gare St. Charles te Marseille ben ik op advies van de informatiebalie met metro 2, richting Bougainville naar metrostation Joliette gegaan. Daar weer naar boven en het plein overgestoken, en de straat daar naar het Havenstation aan de overkant. De ontvangst daar was vriendelijk, ik kreeg mijn kaartje voor de bootreis, en na een korte wachttijd werden we per navette naar de boot gebracht. Daar aangekomen konden we naar de 5e verdieping waar zich het restaurant, de bar en mijn slaapplaats bevonden. Na een heerlijk maal in het restaurant was het redelijk slapen op de Pullmanstoel. Het personeel was behulpzaam en vriendelijk. De boot vertrok op tijd, en was ook op tijd op Corsica aan.

  'G.e.' reisde mee op de route Marseille Porto Vecchio met Corsica Linea

  Lees meer Lees minder

Marseille Gids

Marseille is de tweede grootste stad van Frankrijk en is gelegen aan de Middellandse Zee kust in het zuiden van het land. De haven van de stad is ook de grootste commerciële haven van Frankrijk. De belangrijkste verkeersader van de stad strekt zich uit naar het oosten van de Oude Haven (Vieux Port) naar de Réformés kwartaal. Twee grote forten flankeren de ingang van de oude haven-Fort Saint-Nicolas aan de zuidzijde en het Fort Saint-Jean in het noorden. Verder uit in de baai van Marseille is de Frioul-archipel, liggen vier eilanden, waarvan één de locatie van Château d'If is, beroemd gemaakt door de Dumas roman De graaf van Monte Cristo. Het centrum van Marseille heeft een aantal autovrije zones, met name rue St Ferréol, Cours Julien nabij het Conservatorium, de Cours Honoré-d'Estienne-d'Orves uit de oude haven en het gebied rond het Hôtel de Ville.

Vier veerbootmaatschappijen bieden veerdiensten van Marseille naar Corsica, Sardinië, Algerije en Tunesië. Er zijn vier verschillende terminals, allemaal gelegen in de "gares maritimes sud" (zuidelijke terminals) district. Nationale Terminals een en twee zijn voor passagiers van en naar Corsica en Sardinië, terwijl International Terminals drie en vier zijn voor passagiers van en naar Algerije en Tunesië.

Porto Vecchio Gids

De Corsicaanse stad Porto Vecchio ligt ongeveer 65 km ten oosten van Sartène en 25 km van Bonifacio. De jachthaven is gebouwd op ex-kwelders en blijft belangrijke voor de stad. Het was vanwege de moerassen dat deze regio niet eerder is ontwikkeld, omdat vol muggen en malaria waren tot de 20e eeuw, hoewel de citadel op de heuvel uit de 16e eeuw dateert. De moerassen werden in de 20e eeuw drooggelegd, waardoor de communicatieverbindingen van de stad werd verbeterd, en haar huidige rol als badplaats heeft ontwikkeld. De stad heeft twee verschillende gebieden populair bij de bezoekers: de citadel en de oude stad en de jachthaven. De jachthaven is zeer aantrekkelijk, met tal van cafés en restaurants met uitzicht op de haven en is een populaire plek om te promenade, en de perfecte plek om een zomerse avond door te brengen. De citadel en de straten van de oude stad dateren uit de 16e eeuw, toen de Genuezen gecontroleerde Corsica. Binnen de oude stad rond de Place de la République kunnen bezoekers de oorspronkelijke verdedigingswerken en wallen ontdekken, en mooie oude gebouwen op smalle straten en pleinen vol met pittoreske huizen zien.