Ile Rousse naar Toulon Veerboot

De Ile Rousse Toulon veerdienst verbindt Corsica met Frankrijk. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Corsica Sardinia Ferries. De veerdienst gaat maximaal 4 keer per week met een vaartijd van ongeveer 6 uur 30 minuten.

Ile Rousse Toulon vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Ile Rousse naar Toulon Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Corsica naar Frankrijk pagina.

Ile Rousse - Toulon Veerbootmaatschappij

  • Corsica Sardinia Ferries
    • 4 Afvaarten / Week 6 uur 30 min
    • Prijsaanvraag

Gemiddelde Ile Rousse Toulon tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Ile Rousse Toulon boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Ile Rousse Gids

Ile Rousse is een stad in de Haute-Corse regio van Frankrijk op het eiland Corsica. De stad, gesticht in 1758 door Pasquale Paoli, was oorspronkelijk Isola Rossa genoemd, de rode eiland, na de oker kleur van een rotsachtig eilandje, dat als een natuurlijke haven diende. Interessant, en ondanks het feite dat het eiland deel uitmaakt van Frankrijk, de stad is een van de slechts twee steden op het eiland dat een Franse naam heft - de anderen hebben Italiaanse namen.

Met een fijne strand in het zuiden bij Plage de Rindara en kleine rotsachtige eilanden in het noorden, Ile-Rousse ligt in een prachtige omgeving, en trekt veel bezoekers. Het Architectuur in de stad, die een aantal aantrekkelijke gebouwen omvat, grotendeels dateert uit de late 18e en vroege 19e eeuw. In het centrum van de stad, aan de Place Paoli ligt een buste van Pasquale Paoli. Het plein is open aan de zee in het westen en heeft een aangename overdekte markt, en biedt schaduw onder de platanen.

Vanuit de haven, de veerboten vertrekken naar Nice, Toulon en Marseille.

Toulon Gids

De Franse stad Toulon is gelegen aan de Middellandse Zee kust, ten oosten van Marseille, in het departement Var in de Provence. De stad is gelegen rond een rotsachtige baai, beschut door de kalkstenen rotsen van de 'Faron', bekroond met oude vestingwerken. De beschutte positie heeft geleid tot een grote haven en de rol van Toulon als de thuisbasis van de Franse marine vloot gegeven. Bezoekers van Toulon zou een wandeling door de oude stad, die nu veel wordt gerestaureerd en is de meest interessante sector met smalle straatjes met winkels leidt tot kleine open pleinen en vele cafés nemen. De beste tijd om te bezoeken is in de ochtend wanneer de dagelijkse markt op Cours Lafayette voegt wat kleur aan de stad. Het arsenaal van Toulon, dat is misschien wel de plek het meest bezocht door toeristen, dateert uit de tijd van Hendrik IV; het werd ingehuldigd in 1680. Het wordt via een 1738 portiek getreden en bevat vele schilderijen, zoals de mooie foto door Antoine Morel Fatio (19de eeuw) genaamd 'De haven van Toulon in 1854', zijn er ook schilderijen van Emil Mathon, met de 'Retour de l'Admiraal de Courbet aux cendres Salins d' Hières '; Vincent Cordouan en de 'Combat de Vaisseau, de Romulus, 13 Fevrier 1814', en door J. Vernet is 'Les Vues des Ports de France'.