Ile Rousse naar Savona Veerboot

De Ile Rousse Savona veerdienst verbindt Corsica met Italië. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Corsica Sardinia Ferries. De veerdienst gaat maximaal 4 keer per week met een vaartijd van ongeveer 4 uur 15 minuten.

Ile Rousse Savona vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Ile Rousse naar Savona Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Corsica naar Italië pagina.

Ile Rousse - Savona Veerbootmaatschappij

  • Corsica Sardinia Ferries
    • 4 Afvaarten / Week 4 uur 15 min
    • Prijsaanvraag

Gemiddelde Ile Rousse Savona tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Ile Rousse Savona boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Ile Rousse Gids

Ile Rousse is een stad in de Haute-Corse regio van Frankrijk op het eiland Corsica. De stad, gesticht in 1758 door Pasquale Paoli, was oorspronkelijk Isola Rossa genoemd, de rode eiland, na de oker kleur van een rotsachtig eilandje, dat als een natuurlijke haven diende. Interessant, en ondanks het feite dat het eiland deel uitmaakt van Frankrijk, de stad is een van de slechts twee steden op het eiland dat een Franse naam heft - de anderen hebben Italiaanse namen.

Met een fijne strand in het zuiden bij Plage de Rindara en kleine rotsachtige eilanden in het noorden, Ile-Rousse ligt in een prachtige omgeving, en trekt veel bezoekers. Het Architectuur in de stad, die een aantal aantrekkelijke gebouwen omvat, grotendeels dateert uit de late 18e en vroege 19e eeuw. In het centrum van de stad, aan de Place Paoli ligt een buste van Pasquale Paoli. Het plein is open aan de zee in het westen en heeft een aangename overdekte markt, en biedt schaduw onder de platanen.

Vanuit de haven, de veerboten vertrekken naar Nice, Toulon en Marseille.

Savona Gids

De provinciale Italiaanse stad Savona is een van de grote zeehavens Noord-Italië en te midden van het landschap van de regio Ligurië, het is meer dan alleen een industrie- en havenstad. Savona ligt aan de Middellandse Zee kust ongeveer 25 mijl ten westen van Genua en 93 mijl ten oosten van Nice in Frankrijk. Voor bezoekers die ervoor kiezen om de stad te verkennen, de attracties in de stad zijn onder andere een middeleeuws fort, kunstgalerijen en kathedralen en gekleurde kust huizen. Hoewel de stad minder toeristen lijkt te trekken dan sommige van haar mediterrane buren, Savona is gemakkelijk bereikbaar met de auto, trein en veerboot. De ligging van de stad aan de kust maakt het een belangrijke havenstad en een belangrijkste industriële hub voor auto-export. Meerdere veerboten en Middellandse Zee cruiseschepen vertrekken ook vanuit de haven van Savona.
In de stad, de 16de-eeuwse Fortezza Priamar kijkt uit naar de Middellandse Zee en werd gebouwd door de Genuese werknemers om hun dominantie over de Savonese die ze net had verslagen in de strijd te tonen. Een andere goed bewaard gebleven 16e-eeuws gebouw in de stad is de Cattedrale di Nostra Signora Assunta, gebouwd om de 13e eeuwse kerk van St. Franciscus, die uit elkaar viel te vervangen.