Ile Rousse naar Nice Veerboot

De Ile Rousse Nice veerdienst verbindt Corsica met Frankrijk. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Corsica Sardinia Ferries. De veerdienst gaat maximaal 6 keer per week met een vaartijd van ongeveer 4 uur 5 minuten.

Ile Rousse Nice vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Ile Rousse naar Nice Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Corsica naar Frankrijk pagina.

Ile Rousse - Nice Veerbootmaatschappij

 • Corsica Sardinia Ferries
  • 6 Afvaarten / Week 4 uur 5 min
  • Prijsaanvraag

Gemiddelde Ile Rousse Nice tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Ile Rousse Nice boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Ile Rousse Nice Veerboot klantenrecensies

 • "Prima geregeld"

  In tegenstelling tot onze passage op de heenweg naar ons vakantie adres met de MOBY line van Genua naar Bastia was deze passage wel prima geregeld. Het inschepen verliep nu wel vlot en soepel. De voorzieningen, de catering en de klantvriendelijkheid waren dik voor elkaar. Het was een zeer plezierige overtocht. In het voorkomende geval dat we weer naar Corsica gaan zullen we zeker kiezen voor Corsica Ferry's

  'Frank' reisde mee op de route Ile Rousse Nice met Corsica Sardinia Ferries aan boord de Mega Express

  Lees meer Lees minder

Ile Rousse Gids

Ile Rousse is een stad in de Haute-Corse regio van Frankrijk op het eiland Corsica. De stad, gesticht in 1758 door Pasquale Paoli, was oorspronkelijk Isola Rossa genoemd, de rode eiland, na de oker kleur van een rotsachtig eilandje, dat als een natuurlijke haven diende. Interessant, en ondanks het feite dat het eiland deel uitmaakt van Frankrijk, de stad is een van de slechts twee steden op het eiland dat een Franse naam heft - de anderen hebben Italiaanse namen.

Met een fijne strand in het zuiden bij Plage de Rindara en kleine rotsachtige eilanden in het noorden, Ile-Rousse ligt in een prachtige omgeving, en trekt veel bezoekers. Het Architectuur in de stad, die een aantal aantrekkelijke gebouwen omvat, grotendeels dateert uit de late 18e en vroege 19e eeuw. In het centrum van de stad, aan de Place Paoli ligt een buste van Pasquale Paoli. Het plein is open aan de zee in het westen en heeft een aangename overdekte markt, en biedt schaduw onder de platanen.

Vanuit de haven, de veerboten vertrekken naar Nice, Toulon en Marseille.

Nice Gids

De Franse stad Nice is de hoofdstad van de Côte d'Azur en is een echte kosmopolitische toeristische bestemming. Dit deel van de Franse Rivièra is de perfecte plaats voor liefhebbers van zon, en veel mensen kiezen ervoor om langs de spectaculaire kustlijn van Nice te ontspannen tijdens de zonnige zomermaanden en milde winters, waar u in staat bent om van de zon te genieten, peddelen in de azuurblauwe zee, zwemmen, waterski, parascend, jet-ski, of van een cocktail te genieten. Nice is de thuisbasis van vele vrije stukken strand en ook een totaal van 15 privéstranden, aangeduid als 'plages concédées', waar ligstoelen kunnen worden gehuurd voor een kleine vergoeding. Veel bezoekers kunnen genieten van een wandeling langs de Promenade des Anglais (Promenade van het Engels), die uit bijna 200 jaar dateert en de Middellandse Zeekust in de Baie des Anges (Baai van de Engelen). Gelegen in het centraal van Nice, deze legendarische boulevard wordt beter bekend als de 'Promenade' en strekt zich uit over ongeveer 6 km/4 mijl, met veel heldere blauwe stoelen waar u kunt zitten, ontspannen en genieten van een prachtig uitzicht op zee. De kustlijn van Nice is vol met toeristische attracties, en de in de buurt zijn ook een aantal aansprekende Côte d'Azur dorpen en steden. Ook dicht bij Nice zijn vele traditionele Provençaalse dorpen met karakter te vinden.