Genua naar Olbia Veerboot

De Genua Olbia veerdienst verbindt Italië met Sardinië en wordt momenteel aangeboden door 2 veermaatschappijen. De Moby Lines veerdienst gaat tot 12 keer per week met een vaartijd van ongeveer 10 uur 30 minuten Terwijl de Tirrenia veerdienst loopt tot 5 keer per week met een duur van 9 uur 59 min.

Dus dat is een totaal van 17 overtochten per week op de Genua Olbia route tussen Italië en Sardinië. Vergelijk nu en ontvang de beste tarieven voor het moment dat u wilt reizen.

Genua naar Olbia Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Italië naar Sardinië pagina.

Genua - Olbia Veerbootmaatschappij

 • Moby Lines
  • 12 Afvaarten / Week 10 uur 30 min
  • Prijsaanvraag
 • Tirrenia
  • 5 Afvaarten / Week 9 uur 59 min
  • Prijsaanvraag

Gemiddelde Genua Olbia tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Genua Olbia boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Genua Olbia Veerboot klantenrecensies

 • "Great trip"

  Thanks a lot moby for bringing us safe overseas to Sardinia and back. It was a great experience traveling by car and on a ferrie.

  'Ramon' reisde mee op de route Genua Olbia met Moby Lines

  Lees meer Lees minder
 • "omreilen reservatie"

  de omruiling van de reservatie in een shopping center in Genova was niet praktisch je moet al enkele uren op voorhand er zijn om je reservering te valideren ook sprak op de boot bijna niemand Engels praktisch uitsluitend Italiaans

  'Anonieme' reisde mee op de route Genua Olbia met Tirrenia

  Lees meer Lees minder
 • "MET MOBY NAAR OLBIA EN VAN OLBIA NAAR LIVORNO"

  Prachtige ervaring met deze maatschappij. Alles perfekt geregeld zowel het inschepenen, de toewijzing van de slaapcabine, de maaltijden in het restaurant en de timing. Proficiat aan alle medewerkers en zeker tot een volgende keer ! Grazie mille a tutti !

  'Anonieme' reisde mee op de route Genua Olbia met Moby Lines

  Lees meer Lees minder
 • "inchecken chaorisch"

  Wij hebben via internet geboekt en kregen daarvan per mail een bevestiging. Er stond bij dat de tickets ter plaatse opgehaald moesten worden, maar verder hadden wij geen informatie. Bij aankomst in de haven was niet duidelijk wat er van ons verwacht werd. Bij het incheckhokje bleek dat we naar het kantoor moesten (ergens in een winkelcentrum) om de tickets te halen. De auto moesten we even aan de kant zetten. Het Engels van de man in het hokje was net zo belabberd als ons Italiaans, dus erg onduidelijk. Toen wij de tickets hadden opgehaald moesten we langs de auto's terug lopen naar de meneer in het hokje en voordringen?) om alsnog in te kunnen checken. Heel omslachtig en onhandig. We waren zeker niet de enigen die dit zo moesten doen. Meer informatie vooraf of gewoon de tickets opsturen per mail zou handiger zijn. Verder alles prima.

  'Anonieme' reisde mee op de route Genua Olbia met Tirrenia aan boord de Bithia

  Lees meer Lees minder

Genua Gids

Genua is een havenstad in Italië en de hoofdstad van de regio Ligurië, gelegen aan de Middellandse Zee. De oude stad werd uitgeroepen tot een UNESCO World Heritage Site in 2006 en de stad heeft in het algemeen een rijke geschiedenis van de kunst, muziek, architectuur en gastronomie. De stad werd daarmee uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa in 2004. Genua is ook de geboorteplaats van Christopher Columbus en Niccolo Paganini.
Het historische centrum van Genua is een doolhof van pleintjes en smalle caruggi (typische Genuese steegjes), en heft zich toegevoegd bij een middeleeuwse dimensie na de 16e eeuw en de barokke ingrepen (San Matteo plein en de oude via Aurea, nu via Garibaldi). Overblijfselen van de oude 17e-eeuwse muren zijn nog steeds zichtbaar in de omgeving van San Lorenzo kathedraal, de best bezochte plaats van aanbidding van Genua.
De haven van Genua is de grootste Italiaanse commerciële en industriële haven en één de meest actieve Europese havens aan de Middellandse Zee. De Ferry Terminal bevindt zich in Calata Chiappella, tussen Ponte Assereto en Ponte Colombo. Vanuit de haven vertrekken veerboten voornamelijk naar Sardinië, Sicilië, Corsica, Spanje, Tunesië en Marokko. De ferry terminal heft veel voorzieningen zoals wachtkamers en een groot winkelcentrum, en is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Olbia Gids

De Italiaanse stad Olbia, in het noordoosten van het eiland Sardinië, is misschien niet zo aantrekkelijk als Alghero of Cagliari, maar is niettemin een populaire bestemming. De stad heeft een eigen vliegveld en verwelkomt veerboten vanuit het vasteland, is een toegangspoort tot de Costa Smeralda en verstrekt van faciliteiten en diensten aan toeristen. Het oude gedeelte van Olbia heeft Romeinse baden, een indrukwekkende granieten kerk en andere historische monumenten, plus er zijn vele bars en restaurants voor bezoekers om te genieten. Belangrijkste attractie van de stad is de middeleeuwse Pisa-romaanse kerk, uitgehouwen Gallurisch graniet. In de apsis zijn er twee 13e-eeuwse fresco's, de linker verbeeldt San Simplicio, de patroonheilige van Olbia. Het Festa di San Simplicio, grootste festival van Olbia, wordt gevierd voor drie dagen in medio mei.

De haven van Olbia ligt op een eiland verbonden met de stad door een lange dijk. Auto veerdiensten verbinden Olbia met bestemmingen in het vasteland Italiaanse waaronder Genua en Civitavecchia, gelegen in de buurt van Rome. ASPO buslijn 9 verbindt de haven met de stad. Veerdiensten zijn ook beschikbaar vanaf Golfo Aranci, gelegen het noorden van Olbia.