Formentera naar Palma Veerboot

De Formentera Palma veerdienst verbindt Formentera met Mallorca. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Balearia. De veerdienst gaat maximaal 6 keer per week met een vaartijd van ongeveer 7 uur 14 minuten.

Formentera Palma vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Formentera - Palma Veerbootmaatschappij

  • Balearia
    • 6 Afvaarten / Week 7 uur 14 min
    • Prijsaanvraag

Formentera Gids

Formentera is het kleinste eiland van de Pitiusic Eilanden, die tot de grotere Balearen in Spanje behoren. Het eiland is ongeveer 20 km lang en ligt 6 km ten zuiden van Ibiza aan de Middellandse Zee. De belangrijkste dorpen van het eiland zijn Sant Frances Xavier, Saint Ferran de ses Roques, El Pilar de la Mola en La Savina. Het eiland is overall in Europa bekend om zijn prachtige wittezand stranden en omdat het daar normaal is om naakt zonnen. Naakt zonnen is toegestaan op de meeste stranden.
Formentera heeft een kenmerkende schets gedomineerd door de wilde en imposante Cap de Barbaria in het zuidwesten, de majestueuze gecultiveerde plateau van La Mola in het oosten, het lange schiereiland van Es Trocadores naar Espalmador, Ibiza in het noorden, en de ruige, maar mooi, western 'Ponent' kust, die de mooie inham van Cala Saona omvat.
Hoewel het eiland in eerste instantie alleen per boot bereiken was vanuit Ibiza, het toerisme is in de afgelopen jaren toegenomen als gevolg van de directe bootverbindingen vanaf het Spaanse vasteland. De reistijd van Ibiza naar Formentera is ongeveer 30 minuten.

Palma Gids

Palma is de hoofdstad van het eiland Mallorca, en bevat de meest historische bezienswaardigheden van alle steden op de Balearen. Palma heeft een bevolking van ongeveer 300.000 personenen een groot aantal belangrijke leiders uit het verleden hebben hun sporen achtergelaten in de stad met imposante en indrukwekkende gebouwen, waaronder de prachtig gedetailleerde Le Seu kathedraal. Met interessante smalle, schone straten, rustige binnenplaatsen, een haven en vele gerestaureerde historische gebouwen, het is altijd leuk om een wandeling te maken rond de stad. De bomen omzoomde Passeig d'es Born in Palma is een brede laan en is de belangrijkste boulevard van de stad. Dit is één van de mooie delen van Palma en de Passeig d'es Born vormt een as die de stad ontleedt en beschikt over vele winkels, restaurants, cafés en bars. De monumentale stadsmuren van Mallorca werden gebouwd op de plaats van de middeleeuwse muren en aanbevolen galeries die liep langs de bovenkant, waar de sterke verdediging van het eiland zou kunnen beschermen tegen indringers. Palma de indrukwekkende stadsmuren zijn een populair wandelpad, met uitzicht over de kathedraal en de oude stad en zijn zeker een bezoek waard.

Vanuit de haven vertrekken veerboten naar onder andere Ibiza, Barcelona, Valencia en Denia.