Formentera naar Ibiza Veerboot

De Formentera Ibiza veerdienst verbindt Formentera met Ibiza en wordt momenteel aangeboden door 4 veermaatschappijen. Balearia varen tot maximaal 19 keer per dag, Trasmapi 27 keer per dag, Aquabus 3 keer per dag & de veerdienst van Mediterranea Pitiusa vaart tot maximaal 15 keer per dag.

Er is een totaal van 64 overtochten per dag op de Formentera Ibiza route tussen Formentera en Ibiza en met 4 veermaatschappijen is het raadzaam om allen te vergelijken en ervoor te zorgen dat u het beste tarief krijgt voor het moment dat u wilt reizen.

Formentera - Ibiza Veerbootmaatschappij

 • Balearia
  • 19 Afvaarten / Dag 28 min
  • Prijsaanvraag
 • Trasmapi
  • 27 Afvaarten / Dag 30 min
  • Prijsaanvraag
 • Aquabus
  • 3 Afvaarten / Dag 40 min
  • Prijsaanvraag
 • Mediterranea Pitiusa
  • 15 Afvaarten / Dag 30 min
  • Prijsaanvraag

Gemiddelde Formentera Ibiza tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Formentera Ibiza boekingen zijn voor een personenauto en 1 passagier.

Formentera Gids

Formentera is het kleinste eiland van de Pitiusic Eilanden, die tot de grotere Balearen in Spanje behoren. Het eiland is ongeveer 20 km lang en ligt 6 km ten zuiden van Ibiza aan de Middellandse Zee. De belangrijkste dorpen van het eiland zijn Sant Frances Xavier, Saint Ferran de ses Roques, El Pilar de la Mola en La Savina. Het eiland is overall in Europa bekend om zijn prachtige wittezand stranden en omdat het daar normaal is om naakt zonnen. Naakt zonnen is toegestaan op de meeste stranden.
Formentera heeft een kenmerkende schets gedomineerd door de wilde en imposante Cap de Barbaria in het zuidwesten, de majestueuze gecultiveerde plateau van La Mola in het oosten, het lange schiereiland van Es Trocadores naar Espalmador, Ibiza in het noorden, en de ruige, maar mooi, western 'Ponent' kust, die de mooie inham van Cala Saona omvat.
Hoewel het eiland in eerste instantie alleen per boot bereiken was vanuit Ibiza, het toerisme is in de afgelopen jaren toegenomen als gevolg van de directe bootverbindingen vanaf het Spaanse vasteland. De reistijd van Ibiza naar Formentera is ongeveer 30 minuten.

Ibiza Gids

Ibiza is gelegen aan de Middellandse Zee, in het oosten van het Spaanse schiereiland, en maakt deel uit van de Balearen. Ibiza, is een hele wereld en strekt zich uit van de kust landinwaarts. Ibiza -met zijn gladde wisselopname samen met Formentera, maken deel uit van de zogenaamde Pitiusas eilanden. De Grieken verwezen naar de eilanden als de eilanden van de dennen, Ibiza zelf is de grootste van de twee. Het oudste deel van de stad Ibiza werd eerst opgericht door de Feniciërs en is nog steeds omgeven door de muren gebouwd in de 16de eeuw voor bescherming tegen de Turkse piraten. Vandaag de dag zijn de smalle, geplaveide straatjes geflankeerd door knappe middeleeuwse herenhuizen. De kathedraal is op het hoogste punt, in de buurt van het kasteel. Loop rond de muren om een gevoel van de strategische locatie te krijgen. De omstandigheden zijn ideaal om te duiken rond de kust van Ibiza, met helder water en temperaturen tot 26 graden Celsius (80F) in de zomer. De zeebodem in de Las Salinas nationaal park is een World Heritage site, als gevolg van de ecologische belang van de zee gras dat er groeit.