Formentera naar Denia Veerboot

De Formentera Denia veerdienst verbindt Formentera met Spanje. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Balearia. De veerdienst gaat maximaal 12 keer per week met een vaartijd van ongeveer 2 uur 30 minuten.

Formentera Denia vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Formentera - Denia Veerbootmaatschappij

  • Balearia
    • 12 Afvaarten / Week 2 uur 30 min
    • Prijsaanvraag

Gemiddelde Formentera Denia tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Formentera Denia boekingen zijn voor een personenauto en 1 passagier.

Formentera Gids

Formentera is het kleinste eiland van de Pitiusic Eilanden, die tot de grotere Balearen in Spanje behoren. Het eiland is ongeveer 20 km lang en ligt 6 km ten zuiden van Ibiza aan de Middellandse Zee. De belangrijkste dorpen van het eiland zijn Sant Frances Xavier, Saint Ferran de ses Roques, El Pilar de la Mola en La Savina. Het eiland is overall in Europa bekend om zijn prachtige wittezand stranden en omdat het daar normaal is om naakt zonnen. Naakt zonnen is toegestaan op de meeste stranden.
Formentera heeft een kenmerkende schets gedomineerd door de wilde en imposante Cap de Barbaria in het zuidwesten, de majestueuze gecultiveerde plateau van La Mola in het oosten, het lange schiereiland van Es Trocadores naar Espalmador, Ibiza in het noorden, en de ruige, maar mooi, western 'Ponent' kust, die de mooie inham van Cala Saona omvat.
Hoewel het eiland in eerste instantie alleen per boot bereiken was vanuit Ibiza, het toerisme is in de afgelopen jaren toegenomen als gevolg van de directe bootverbindingen vanaf het Spaanse vasteland. De reistijd van Ibiza naar Formentera is ongeveer 30 minuten.

Denia Gids

Denia ligt aan de noordelijke rand van de provincie Alicante en aan de oevers van de Middellandse Zee, tegenover de Balearen, en wordt ondersteund door de indrukwekkende bergen van de Montgo natuurpark. De stad is een geweldige plek om te bezoeken, waar bezoekers hebben veel dingen te zien en te doen. Er is de kasteelruïne die trots waakt over de stad en heeft een prachtig uitzicht over de jachthaven, het natuurpark van Montgo en de Torre del Gerro die beide gemarkeerde wandelpaden te genieten. De prestigieuze jachthaven met zijn prachtige verhoogde promenade, een 20 km kustlijn van zowel rots- en zandstranden, de vismarkt, de oude stad en de imposante bomen omzoomde belangrijkste winkelstraat evenals de musea. Onder de monumenten in de stad een bezoek waard zijn de 18de-eeuwse kerk van de Asunción; de 17e-eeuwse Atarazanas (scheepswerven); het klooster en de kerk van San Antonio en de 18e-eeuwse, neoklassieke stadhuis gebouw. Denia is ook gastheer voor vele feesten, maar is het best bekend voor de stieren fiesta die plaatsvindt tijdens de maanden juli en is uitgeroepen tot een nationaal toeristisch belang.