Folkestone naar Calais Eurotunnel

De Folkestone Calais veerdienst verbindt Engeland met Frankrijk. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Eurotunnel. De veerdienst gaat maximaal 49 keer per dag met een vaartijd van ongeveer 35 minuten.

Folkestone Calais vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Folkestone naar Calais Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Engeland naar Frankrijk pagina.

Folkestone - Calais Eurotunnelmaatschappij

 • Eurotunnel
  • 49 Dagelijks Overtochten 35 min
  • Prijsaanvraag

Gemiddelde Folkestone Calais tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Folkestone Calais boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Folkestone Calais klantenrecensies

 • "Prima overtocht"

  Op 21 juli een prima overtocht gehad. Was voor de eerst keer dat we de tunnel namen. Erg goed bevallen.

  'Martin' reisde mee op de route Folkestone Calais met Eurotunnel aan boord de Le Shuttle

  Lees meer Lees minder
 • "reis per p&o ferry en Le Shuttle"

  De heen- en terugreis verliepen uitstekend. Op de terugweg konden we nog een trein eerder nemen. De combi van boot en trein was goed.

  'Anonieme' reisde mee op de route Folkestone Calais met Eurotunnel aan boord de Le Shuttle

  Lees meer Lees minder

Folkestone Gids

Folkestone is een stad en haven gelegen in het graafschap Kent, zuidoosten Engeland. De stad ligt ongeveer 70 mijl ten zuidoosten van Londen en is gemakkelijk bereikbaar met uitstekende weg- en spoorverbindingen. De belangrijkste bezienswaardigheid is de Leas, rotsen boven het strand. De Martello Tower, een kleine defensieve fort gebouwd in de 19de eeuw, staat op de klif boven Copt Point. De toren werd gebouwd als onderdeel van de verdediging tegen Napoleon, maar wordt sindsdien gebruikt als een kustwacht uitkijktoren, een familie thuis, een clubhuis van de golfbaan en een Tweede Wereldoorlog mijne controlepost. De toren is nu een bezoekerscentrum. Net buiten de stad ligt het zuidelijke einde van Kent, een natuurlijk gebied waar bezoekers kunnen wandelen, fietsen, paardrijden en de natuur genieten.
De kleine haven van Folkestone wordt voornamelijk gebruikt door vissersboten en pleziervaartuigen met cross channel verboten en wordt sinds 2000 niet meer door verboten gebruikt. Het Engels Kanaaltunnel eindigt in het nabijgelegen Cheriton.

Calais Gids

De stad Calais is gelegen in het Franse departement Nord-Pas de Calais en is de dichtstbijzijnde haven van Frankrijk naar Engeland en is voor een lange tijd de bindende factor voor de handel en het toerisme tussen de twee Europese landen. De Straat van Dover, gelegen aan de overkant van het Engels Kanaal op het Britse vasteland, ligt op ongeveer 32 km van Calais. Calais werd, in feite, een Brits grondgebied voor vele eeuwen voordat het werd een deel van Noord-Frankrijk. Op een heldere dag, kan Dover's beroemde witte kliffen gemakkelijk worden bekeken vanuit Calais en de Franse kust kan ook worden gezien van die zeer kliffen ook (als het weer het toelaat natuurlijk).

De stad is verdeeld in twee delen: de oude stad en de moderne stad. Calais-Nord, de oude stad is gelegen op een kunstmatig eiland omringd door grachten en havens. Het andere deel, de moderne stad, bekend als St-Pierre, ligt in het zuiden. Echter, Calais is niet alleen bekend als een belangrijke haven verbindt Frankrijk en Engeland, maar ook als het ontwikkelen van toeristische centrum met zijn rijke culturele erfgoed, musea, Franse gastronomische hoogstandjes, pittige nachtleven en de belforten, (belegering torens gebouwd om de stad te beschermen tegen invasies), die de UNESCO World Heritage sites zijn.

Veerboten naar Engeland vertrekken vanuit Calais naar Dover gemiddeld elke 30 minuten, met een vaartijd van ongeveer 75 minuten.