Denia naar Formentera Veerboot

De Denia Formentera veerdienst verbindt Spanje met Formentera. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Balearia. De veerdienst gaat maximaal 12 keer per week met een vaartijd van ongeveer 2 uur 30 minuten.

Denia Formentera vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Denia - Formentera Veerbootmaatschappij

  • Balearia
    • 12 Afvaarten / Week 2 uur 30 min
    • Prijsaanvraag

Gemiddelde Denia Formentera tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Denia Formentera boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Denia Gids

Denia is een stad in de Alicante regio van Spanje, gelegen aan de Costa Blanca halverwege tussen Alicante en Valencia, en dicht bij de badplaats Xabia. De stad wordt gedomineerd door een 11e en 12e-eeuwse kasteel die de bezoekers een prachtige uitzicht over de stad, de zee en het omliggende gebied biedt. Gelegen binnen het kasteel is het Palau del Governador, museum van het kasteel. De stad ligt aan de oevers van de Middellandse Zee, tegenover de Balearen en wordt ondersteund door de indrukwekkende bergen van de Montgo natuurpark. Denia organiseert vele feesten, maar is meest bekend voor de stieren fiesta die plaatsvindt tijdens de maanden juli en is uitgeroepen tot een nationaal toeristisch belang.
De stranden in Denia zijn zeer breed en zeer geschikt voor watersport. De stranden zijn over het algemeen bekroond met de Europese Blauwe Vlag vanwege hun kwaliteit, schone water en fijne zand. Ten noorden van Denia liggen de fijne Les Marines zandstranden en in het zuiden van Denia, in het rotsachtige gebied Les Rotes liggen spectaculaire baaien met transparante wateren die ideal zijn voor degenen die van duiken of snorkelen genieten.
Vanuit de haven kunnen bezoekers dagelijks de boot nemen naar de Balearen.

Formentera Gids

Formentera staat bekend als het laatste mediterrane paradijs, omdat de stad in staat is om het toerisme te combineren met de bescherming van het milieu. Het eiland behoort tot de Balearen in Spanje en is ongeveer 20 km lang en is ongeveer 6 km naar het zuiden van Ibiza. Formentera is alleen bereikbaar per boot vanuit Ibiza, maar deze ontoegankelijkheid maakt het een rustige plek waar je kunt vluchten voor stress en overbevolking. Bezoekers kunnen genieten van het eiland op een fietstocht of zwemmen uit de meer dan 20 km van de stranden met witte zand en kristalhelder water. Het geheim van het bestaan van een kristalheldere zee en Formentera de lange stranden, die het uit markeren van de rest van de Middellandse Zee, is de posidonea prairie die het eiland, een natuurlijke zuiveringsinstallatie die het water reinigt en maakt het mogelijk om zand te zijn omringt afgezet op de kust. Het is een echte onderwater jungle, uitgeroepen tot een World Heritage Site door UNESCO in 1999.

De vaartijd per ferry naar Ibiza is op ongeveer 30 minuten.