Civitavecchia naar Olbia Veerboot

De Civitavecchia Olbia veerdienst verbindt Rome met Sardinië en wordt momenteel aangeboden door 2 veermaatschappijen. De Grimaldi Lines veerdienst gaat tot 7 keer per week met een vaartijd van ongeveer 8 uur 15 minuten Terwijl de Tirrenia veerdienst loopt tot 3 keer per dag met een duur van 5 uur 30 min.

Dus dat is een totaal van 28 overtochten per week op de Civitavecchia Olbia route tussen Rome en Sardinië. Vergelijk nu en ontvang de beste tarieven voor het moment dat u wilt reizen.

Civitavecchia naar Olbia Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Rome naar Sardinië pagina.

Civitavecchia - Olbia Veerbootmaatschappij

 • Grimaldi Lines
  • 7 Afvaarten / Week 8 uur 15 min
  • Prijsaanvraag
 • Tirrenia
  • 3 Afvaarten / Dag 5 uur 30 min
  • Prijsaanvraag

Gemiddelde Civitavecchia Olbia tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Civitavecchia Olbia boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Civitavecchia Olbia Veerboot klantenrecensies

 • "Ferry naar Olbia"

  Prima makkkelijke ferry, geen gedoe vanwege de hond, vriendelijke personeel

  'Roland' reisde mee op de route Civitavecchia Olbia met Moby Lines

  Lees meer Lees minder
 • "Interresante ervaring"

  Wij zijn met de boot naar Sardinie geweest en de reis op zich is goed verlopen. Ik vind het zeer jammer dat het zo slecht aangegeven staat waar je de tickets kunt halen en waar de boot ligt. Er zijn maar zeer weining mensen die engels spreken en als ze het al spreken dan is het zeer slecht. Toch als ze je de papieren laat zien helpen ze je wel goed, maar het kan allemaal veel efficienter. Op de boot moet je met de auto draaien om er af te kunnen, dit heb ik nog nooit meegemaakt, ondanks de vele vaarten die ik al heb gemaak. Een rustige nachtrust kun je op de boot wel vergeten, het rammelt aan alle kanten en je hoort de motor steeds luid ronken. Het geld wat ik ervoor betaald heb is het absoluut niet waard. Wat de prijzen betreft, die verschillen met de dag, zeker als je kijk op het internet en als je bij de boot een ticket koopt, dan zijn deze absurd hoog en krijg je het gevoel van graag of heel niet. De algemene meldingen die op het schip worden omgeroepen zijn in het italiaans, ondanks de vele duitsers, zweden, engelsen, belgen en nederlanders is men geen zins van plan om engels te spreken, dit vind ik bij een schipbreuk een zeer kwalijke zaak. Misschien komt het omdat de bemanning en het personeel al aardig op leeftijd is en deze niet met de tijd mee gaan, hier ligt een taak voor de maatschappij zelf. Al met al een slechte ervaring, toch is het eiland geweldig, hebben we heerlijk genoten en is het zeker een bezoekje waard.

  'Anton' reisde mee op de route Civitavecchia Olbia met Tirrenia aan boord de Nuraghes

  Lees meer Lees minder
 • "Civittavecchia - Olbia v.v. met Moby"

  Comfortabele en efficiënte verbinding

  'Peter' reisde mee op de route Civitavecchia Olbia met Moby Lines aan boord de Moby Corse

  Lees meer Lees minder

Civitavecchia Gids

Civitavecchia ("oude stad") is een stad gelegen in de provincie Rome, in de regio Lazio, Midden-Italië. De stad heeft een zeehaven, die aan de Tyrrheense Zee ligt en bevindt zich op ongeveer 80 km ten noordwesten van Rome. Het archeologisch museum van Civitavecchia is gevestigd in een achttiende-eeuws gebouw dat toebehoorde aan Clemente XIII, en werd gebouwd als het hoofdkantoor van de pauselijke garnizoen. Ook te zien in het museum zijn archeologische vondsten uit de stad van Centumcellae (oude naam van Civitavecchia) en uit de directe omgeving. Een andere interessante attractie in de stad, aan het centrale plein van Civitavecchia, is de kathedraal gewijd aan San Franciscus van Assisi, gebouwd over een kerk die al bestond en die door de Franciscaanse vaders werd gebouwd, na de concessie in 1610, verleend door paus Paulus V.
De haven wordt gevormd door twee pieren en een golfbreker, waarop de vuurtoren gebouwd zijn. Neem de veerboot vanaf Civitavecchia met Grandi Navi Veloci naar enkele van de mooiste bestemmingen van de Middellandse Zee, waaronder Sicilië, Sardinië en Tunesië.

Olbia Gids

De Italiaanse stad Olbia, in het noordoosten van het eiland Sardinië, is misschien niet zo aantrekkelijk als Alghero of Cagliari, maar is niettemin een populaire bestemming. De stad heeft een eigen vliegveld en verwelkomt veerboten vanuit het vasteland, is een toegangspoort tot de Costa Smeralda en verstrekt van faciliteiten en diensten aan toeristen. Het oude gedeelte van Olbia heeft Romeinse baden, een indrukwekkende granieten kerk en andere historische monumenten, plus er zijn vele bars en restaurants voor bezoekers om te genieten. Belangrijkste attractie van de stad is de middeleeuwse Pisa-romaanse kerk, uitgehouwen Gallurisch graniet. In de apsis zijn er twee 13e-eeuwse fresco's, de linker verbeeldt San Simplicio, de patroonheilige van Olbia. Het Festa di San Simplicio, grootste festival van Olbia, wordt gevierd voor drie dagen in medio mei.

De haven van Olbia ligt op een eiland verbonden met de stad door een lange dijk. Auto veerdiensten verbinden Olbia met bestemmingen in het vasteland Italiaanse waaronder Genua en Civitavecchia, gelegen in de buurt van Rome. ASPO buslijn 9 verbindt de haven met de stad. Veerdiensten zijn ook beschikbaar vanaf Golfo Aranci, gelegen het noorden van Olbia.