Cherbourg naar Rosslare Veerboot

De Cherbourg Rosslare veerdienst verbindt Frankrijk met Ierland en wordt momenteel aangeboden door 2 veermaatschappijen. De Irish Ferries veerdienst gaat tot 2 keer per week met een vaartijd van ongeveer 18 uur 30 minuten Terwijl de Stena Line veerdienst loopt tot 3 keer per week met een duur van 17 uur.

Dus dat is een totaal van 5 overtochten per week op de Cherbourg Rosslare route tussen Frankrijk en Ierland. Vergelijk nu en ontvang de beste tarieven voor het moment dat u wilt reizen.

Cherbourg naar Rosslare Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Frankrijk naar Ierland pagina.

Cherbourg - Rosslare Veerbootmaatschappij

 • Irish Ferries
  • 2 Afvaarten / Week 18 uur 30 min
  • Prijsaanvraag
 • Stena Line
  • 3 Afvaarten / Week 17 uur
  • Prijsaanvraag

Gemiddelde Cherbourg Rosslare tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Cherbourg Rosslare boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Cherbourg Rosslare Veerboot klantenrecensies

 • "recensie"

  Prima schip alles goed verzorgd.

  'Henri S.' reisde mee op de route Cherbourg Rosslare met Irish Ferries aan boord de Oscar Wilde

  Lees meer Lees minder
 • "onze ervaringen met Stena Line"

  Wij (mijn vrouw, dochter en ikzelf) hebben uitstekende ervaringen met de overtocht van Cherbourg naar Rosslare retour met Stena Line. Met name de terugreis was heel bijzonder. Onze dochter woonde en studeerde tijdelijk in Ierland en ze ging met ons terug naar Nederland per boot. Op de dag van vertrek uit Ierland had ze haar portemonnee met paspoort in een supermarkt laten liggen in een andere plaats. Doordat een taxichauffeur het net op tijd kwam brengen, kon ze nog tijdig inchecken op de boot en meevaren naar Frankrijk. Hierbij kregen we alle medewerking van een medewerkster van Stena Line in Rosslare. Zij zorgde ervoor dat ze na de officiële inchecktijd alsnog meekon op het laatste moment. Hiervoor onze bijzondere waardering. Ook de service en voorzieningen aan boord waren prima.

  'Huub' reisde mee op de route Cherbourg Rosslare met Stena Line aan boord de Stena Horizon

  Lees meer Lees minder
 • "Goede overtocht "

  Goede overtocht gehad. Hut was netjes. Eten was goed en betaalbaar.

  'Wim' reisde mee op de route Cherbourg Rosslare met Irish Ferries aan boord de Oscar Wilde

  Lees meer Lees minder
 • "Super mini-cruise!"

  Perfecte overtocht in luxe en comfort. Mooie kajuit, goede service, lekker eten.

  'Gerwin' reisde mee op de route Cherbourg Rosslare met Irish Ferries aan boord de Oscar Wilde

  Lees meer Lees minder

Cherbourg Gids

De stad Cherbourg is gelegen op het Cotentin schiereiland in het noordwesten van Frankrijk. De stad heeft een lange geschiedenis en werd binnengevallen door de Vikingen in de 9e eeuw, die voor het eerst Cherbourg in een haven ontwikkelde. In de Napoleontische tijd werd de haven versterkt om Britse marine invallen te voorkomen. Onderwater obstakels werden tot zinken gebracht met tussenpozen over de haveningang, en geleidelijk vervangen door stapels metselwerk. Het werk werd gestart in 1784 en beindigt in 1850, lang na de nederlaag van Napoleon in de Slag bij Waterloo.
Bezienswaardigheden en attracties in de stad zijn onder andere de Cité de la Mer ("stad van de zee"), een museum gewijd aan de maritieme geschiedenis. Het museum is gevestigd in de cruise terminal in Cherbourg en werd geopend in 2002. Bezoekers aan de stad kunnen er ook voor kiezen om een wandeling te maken in de Jardin de la Roche Fauconniere, een privé botanische tuin gelegen in het Parc de la Fauconniere. De tuin werd opgericht in de jaren 1870 en bevat ongeveer 3.400 exemplaren, waarvan een groot deel afkomstig is uit het zuidelijk halfrond.
De haven van Cherbourg, gelegen aan het Engels Kanaal kust, biedt reguliere passagiers en vracht veerdiensten naar Poole en Portsmouth in Engeland en Rosslare in Ierland.

Rosslare Gids

Rosslare ligt in County Wexford, Ierland en is een populaire toeristische trekpleister voor minstens 100 jaar. Volledige naam van de stad is Rosslare Strand en wordt gebruikt om het te onderscheiden van de omgeving Rosslare Harbour. De stad gaat er prat op de zonnigste plek in Ierland, en verslagen bevestigen dit: Rosslare ontvangt 300 uur meer zon per jaar dan de gemiddelde plaats in Ierland. Het lange zandstrand streng is een Blauwe Vlag strand dus het trekt zwemmers en families, terwijl er een aantal goede golfbanen in de omgeving.

De haven van de stad beschikt over vele faciliteiten, waaronder een restaurant en een wachtruimte, een waterfront bar, check-in en een speelgebied, winkels, autoverhuur en een wisselkantoor, een-baby-gebieden, immigratie faciliteiten voor kinderen en een ministerie van Landbouw kantoor. Veerdiensten vanuit Rosslare vertrekken naar Pembroke (4 uur), Fishguard (3 uur en 30 minuten), en naar Cherbourg en Roscoff in Frankrijk.