Catania naar Napoli Veerboot

De Catania Napoli veerdienst verbindt Sicilië met Italië. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, TTT Lines. De veerdienst gaat maximaal 7 keer per week met een vaartijd van ongeveer 12 uur.

Catania Napoli vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Catania naar Napoli Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Sicilië naar Italië pagina.

Catania - Napoli Veerbootmaatschappij

  • TTT Lines
    • 7 Afvaarten / Week 12 uur
    • Prijsaanvraag

Gemiddelde Catania Napoli tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Catania Napoli boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Catania Gids

Catania is een stad gelegen aan de oostkust van het Italiaanse eiland Sicilië, aan Ionische zee tussen Messina en Syracuse. De stad staat bekend om de historische relatie met aardbevingen en werd verwoest door een aardbeving in 169, en opnieuw in 1693. De stad heeft ook last van vulkaanuitbarstingen van de nabijgelegen Etna de meest gewelddadige vond plaats in 1669. In 1434, de eerste universiteit in Sicilië werd in de stad geopend en in de 14e eeuw en in de Renaissance, Catania was één van de meest belangrijke en bloeiende culturele, artistieke en politieke centra van Italië.
Het symbool van de stad is u Liotru, of de Fontana dell'Elefante, samengesteld in 1736 door Giovanni Battista Vaccarini. Het toont een oude lavic stenen olifant en wordt bekroond door een Egyptische obelisk van Syene. De stad werd in totaal zeventien keer in de geschiedenis begraven door lava, en in lagen onder de huidige stad zijn de Romeinse stad die eraan voorafging, en de Griekse stad daarvoor.