Bergen naar Hirtshals Veerboot

De Bergen Hirtshals veerdienst verbindt Noorwegen met Denemarken. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Fjord Line. De veerdienst gaat maximaal 7 keer per week met een vaartijd van ongeveer 18 uur.

Bergen Hirtshals vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Bergen naar Hirtshals Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Noorwegen naar Denemarken pagina.

Bergen - Hirtshals Veerbootmaatschappij

  • Fjord Line
    • 7 Afvaarten / Week 18 uur
    • Prijsaanvraag

Gemiddelde Bergen Hirtshals tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Bergen Hirtshals boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Bergen Gids

De stad Bergen is gelegen aan de westkust van Noorwegen, op het schiereiland van Bergenhalvoyen, en is ook wel bekend als de stad van de zeven bergen. Het stadscentrum en de noordelijke wijken bevinden zich aan de kust van Byfjorden. Bergen is een internationaal centrum voor de scheepvaart, aquacultuur, petroleum en een nationaal centrum voor hoger onderwijs. De haven van Bergen is de drukste haven van Noorwegen.
Bergen is omgeven door een van de meest spectaculaire toeristische attracties ter wereld - De Noorse fjorden, die nu opgenomen zijn op de UNESCO World Heritage List. De fjorden zijn diep en smal, omgeven door hoge, steile bergen met besneeuwde toppen. Bezoekers zullen kleine boerderijen zien, sommige van de fjorden en sommige zelfs hoog in de bergen, bewijs van dat mensen hier al eeuwen hebben gewoond en overleefd.
De haven van Bergen is de grootste zeehaven van Noorwegen. In 2011, de haven verwelkomde 264 cruiseschepen met 350.248 bezoekers. De veerbootmaatschappij Fjord Line biedt veerdiensten naar Hirtshals in Denemarken. Bergen is het zuidelijke eindpunt van de Hurtigruten, de Coastal Express, die dagelijkse diensten biedt langs de kust naar Kirkenes. Passagier catamarans vertrekken ook vanuit het zuiden van Bergen richting Haugesund, Stavanger en het noorden van de Sognefjord en Nordfjord.

Hirtshals Gids

Gelegen op in het schiereiland Jutland, in het noorden van Denemarken, Hirtshals ligt aan de kust van het eiland Vendsyssel-Thy. De stad werd ontwikkeld rond de kunstmatige haven die werd gebouwd tussen 1919 en 1931. In 1925, het Hjørring-Hirtshals spoorlijn geopend om de haven van Hirtshals te koppelen met het Deense spoorwegnet. In 1966 werd de haven uitgebreid en werd een van de grootste vissershavens in Denemarken. Visserij speelt een grote rol voor de stad en haar bewoners, net als toerisme en de huur van de zomer woningen. Als gevolg van de veerverbindingen met Noorwegen, de winkels in Hirtshals gedijen op het grote aantal bezoekers, vooral Noren, die winkel in de kleine stad het hele jaar lang. Een populaire toeristische attractie in de stad is het Nordsoen Oceanarium en is een van de grootste aquaria in Europa. Het aquarium heeft meer dan 70 verschillende soorten in de collectie.

Vanuit de haven vertrekken veerboten naar Bergen, Kristiansand, Stavanger, Langesund, Larvik, Seydisfjordur en Torshavn.