Bastia naar Portoferraio Veerboot

De Bastia Portoferraio veerdienst verbindt Corsica met Elba. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Corsica Sardinia Ferries. De veerdienst gaat maximaal 2 keer per week met een vaartijd van ongeveer 1 uur 30 minuten.

Bastia Portoferraio vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Bastia - Portoferraio Veerbootmaatschappij

  • Corsica Sardinia Ferries
    • 2 Afvaarten / Week 1 uur 30 min
    • Prijsaanvraag

Gemiddelde Bastia Portoferraio tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Bastia Portoferraio boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Bastia Gids

Bastia is een gemeente in het departement Haute-Corse van Frankrijk, gelegen in het noordoosten van het eiland Corsica. De stad heeft ook de belangrijkste haven op het eiland en is de belangrijkste commerciële stad van het eiland. Bastia heeft drie verschillende havens; de oude haven ("Vieux Port"), gelegen in een smalle baai en voornamelijk gebruikt door de vissers en privé schepen, in het noorden gelegen commerciële haven, en de Toga jachthaven die gebruikt wordt door pleziervaartuigen, zoals zeilboten en jachten.
Bezienswaardigheden in Bastia zijn het Museum van Corsica, het voormalige paleis van de Genuese gouverneurs, die nu een museum van Corsicaanse etnografie herbergt en The Fortress met zijn donjon en de 16e-eeuwse klokkentoren, die een prachtig uitzicht over de oude haven Terra Vecchia biedt, de bergen en de kust.
De haven van Bastia verbindt Bastia met Frankrijk (Marseille, Nice en Toulon) en Italië (Genua, La Spezzia, Livorno, Piombino, Savona, Portoferraio).

Portoferraio Gids

Portoferraio ligt op het Italiaanse eiland Elba aan de noord-oost kust, op een kaap die de kloof in het noorden sluit. Portoferraio is een van de oudste steden van het eiland en kan zijn oorsprong terug traceren naar de Liguriërs, de Etrusken en de Grieken, voordat hij een Romeinse kolonie werd genaamd Fabricia. De lay-out van de stad is te wijten aan Cosimo I dei Medici, die na het veranderen van de naam om Cosmopoli in 1548 begon ook de grote verdedigingswerken. De stad staat bekend om het verstrekken van onderdak aan de verbannen Napoleon Bonaparte in 1814. Andere plaatsen van historisch en cultureel belang zijn de romaanse kerk van Santo Stefano alle Trane, de high-gemalen Etruskische Fort van Castiglione, Villa dei Mulini en Villa San Martino, de International Art Center van Italo Bolano, de Pinacoteca Foresiana en de Botanische Tuin in Ottone.

Een paar kilometer vanaf Portoferraio, richting Bagnaia, ligt het gehucht Le Grotte, waar bezoekers de overblijfselen van een Romeinse villa van de keizerlijke periode kunnen zien. Deze werden gedekt door planten en struiken tot 1960 vanwaar de grote complex met muren in opussenreticulatum is ontstaan, met grote terrassen met uitzicht op de zee en een zwembad met verwarming en een watercirculatiesysteem.