Almeria naar Ghazaouet Veerboot

De Almeria Ghazaouet veerdienst verbindt Spanje met Algerije. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Trasmediterranea. De veerdienst gaat maximaal 2 keer per week met een vaartijd van ongeveer 8 uur.

Almeria Ghazaouet vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Almeria naar Ghazaouet Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Spanje naar Algerije pagina.

Almeria - Ghazaouet Veerbootmaatschappij

  • Trasmediterranea
    • 2 Afvaarten / Week 8 uur
    • Prijsaanvraag

Gemiddelde Almeria Ghazaouet tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Almeria Ghazaouet boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Almeria Gids

Almería is een stad in Andalusië, Spanje, gelegen in het zuidoosten van het land aan de Middellandse Zee, en is de hoofdstad van de provincie met dezelfde naam. Attracties in de stad zijn onder andere de Alcazaba, een middeleeuwse vesting van 10e eeuw die door een aardbeving vernietigd werd in 1522. De omgeving bevat een drievoudige lijn van muren, een prachtige donjon en grote tuinen. Er is ook de kathedraal, die een fort-achtige uitstraling heeft door zijn torens, kantelen en beschermde paden, die opgericht werd om de kerk te verdedigen tegen Middellandse piraten. Oorspronkelijk aangewezen als een moskee, de kerk werd later omgebouwd in een christelijke kerk, alvorens te worden vernietigd door de aardbeving van 1522. In de 16e eeuw werd het herbouwd in de Renaissance stijl, met behoud van een deel van zijn defensieve mogelijkheden.
De haven van Almería heeft bootverbindingen naar Melilla, Algerije en Marokko, en ook toeristische cruises in de Middellandse Zee. Almería heeft ook een jachthaven met ligplaatsen voor pleziervaartuigen. Momenteel wordt de haven uitgebreid met nieuwe dokken en omgevormd tot een containerhaven om grootschalige internationale scheepvaart te kunnen verwelkomen en daarmee het vracht verkeer te verhogen. De haven biedt veerdiensten naar de volgende bestemmingen: Acciona, Ghazaouet (Algerije), Oran (Algerije), Nador (Marokko) en Melilla.

Ghazaouet Gids

Ghazaouet is de belangrijkste haven van Algerije en ligt op slechts een paar kilometer van de Marokkaanse grens en is een uitstekende uitvalsbasis om Tlemcen, dat is ongeveer 70 km afstand, of steek naar Marokko te bezoeken. Ghazaouet is veel meer een vissershaven met een lange geschiedenis die teruggaat tot de oude Romeinse bezetting tot aan de Franse kolonisatie. Onder Frans bewind, werd de haven bekend als Nemours, na de Franse aristocraat die daar beheerst, en had een reputatie voor de kwaliteit van ansjovis en sardines in blik in zijn fabriek. Ghazaouet biedt een aantal cafés en restaurants waar bezoekers kunnen genieten van de lokale zeevruchten en vis specialiteiten. De beste stranden van Ghazaouet zijn gelegen aan de rand van de haven, zoals Marsa Ben M'hidi met zijn 2 km lange strook van fijn zand.

Veerdiensten opereren vanuit Ghazaouet naar Almeria in Spanje. De overtocht duurt ongeveer 8 uur.