Ajaccio naar Toulon Veerboot

De Ajaccio Toulon veerdienst verbindt Corsica met Frankrijk. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Corsica Sardinia Ferries. De veerdienst gaat maximaal 21 keer per week met een vaartijd van ongeveer 6 uur 45 minuten.

Ajaccio Toulon vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Ajaccio naar Toulon Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Corsica naar Frankrijk pagina.

Ajaccio - Toulon Veerbootmaatschappij

 • Corsica Sardinia Ferries
  • 3 Afvaarten / Dag 6 uur 45 min
  • Prijsaanvraag

Gemiddelde Ajaccio Toulon tarieven

De getoonde prijzen vertegenwoordigen de gemiddelde prijs die onze klanten hebben betaald. De meeste Ajaccio Toulon boekingen zijn voor een personenauto en 2 passagiers.

Ajaccio Toulon Veerboot klantenrecensies

 • "Onze bevindigen overtocht 23-06-2014"

  Beste Het is niet de eerste keer dat we gebruik maken van de diensten van Corsica Sardinia Ferries en zijn steeds te vreden over de geleverde diensten.Of het de Mega Exspress Four was weet ik niet ,heb er niet op gelet. Vriendelijke Groeten

  'Anonieme' reisde mee op de route Ajaccio Toulon met Corsica Sardinia Ferries aan boord de Mega Express Four

  Lees meer Lees minder

Ajaccio Gids

Ajaccio is de grootste nederzetting op het Franse eiland Corsica. Napoleon Bonaparte werd geboren in Ajaccio, in 1769 in de Casa Buonaparte, nu voor het publiek bezoekbaar. Andere signeersessies in de stad zijn onder de Ajaccio Napoleon Bonaparte luchthaven. De stad is gelegen aan de kust ten zuidwesten van Corsica, ongeveer 210 mijl ten zuidoosten van Marseille. Ajaccio ligt op een beschutte ligging aan de voet van de beboste heuvels, aan de noordelijke oever van de Golf van Ajaccio. De haven is gelegen ten oosten van de oorspronkelijke citadel onder de heuvel met uitzicht op een schiereiland die de haven beschermt.
De haven van Ajaccio wordt verbonden met het vasteland van Frankrijk met dagelijkse vveerdiensten vanaf Marseille, Toulon en Nice. Er zijn af en toe ook verbindingen naar het Italiaanse vasteland (Livorno) en naar Sardinië, samen met een seizoensgebonden dienst naar Calvi en Propriano. De twee grote veerbootmaatschappij met diensten naar Ajaccio zijn SNCM en Corsica Ferries.
Ajaccio is een tussenstop geworden voor cruises met ongeveer 418.086 bezoekers in 2007 - veruit de grootste in Corsica en de tweede in Frankrijk (na Marseille, maar groter dan Nice/Villefranche-sur-Mer en Cannes).

Toulon Gids

De Franse stad Toulon is gelegen aan de Middellandse Zee kust, ten oosten van Marseille, in het departement Var in de Provence. De stad is gelegen rond een rotsachtige baai, beschut door de kalkstenen rotsen van de 'Faron', bekroond met oude vestingwerken. De beschutte positie heeft geleid tot een grote haven en de rol van Toulon als de thuisbasis van de Franse marine vloot gegeven. Bezoekers van Toulon zou een wandeling door de oude stad, die nu veel wordt gerestaureerd en is de meest interessante sector met smalle straatjes met winkels leidt tot kleine open pleinen en vele cafés nemen. De beste tijd om te bezoeken is in de ochtend wanneer de dagelijkse markt op Cours Lafayette voegt wat kleur aan de stad. Het arsenaal van Toulon, dat is misschien wel de plek het meest bezocht door toeristen, dateert uit de tijd van Hendrik IV; het werd ingehuldigd in 1680. Het wordt via een 1738 portiek getreden en bevat vele schilderijen, zoals de mooie foto door Antoine Morel Fatio (19de eeuw) genaamd 'De haven van Toulon in 1854', zijn er ook schilderijen van Emil Mathon, met de 'Retour de l'Admiraal de Courbet aux cendres Salins d' Hières '; Vincent Cordouan en de 'Combat de Vaisseau, de Romulus, 13 Fevrier 1814', en door J. Vernet is 'Les Vues des Ports de France'.