Ajaccio naar Porto Torres Veerboot

De Ajaccio Porto Torres veerdienst verbindt Corsica met Sardinië. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Corsica Sardinia Ferries. De veerdienst gaat maximaal 2 keer per week met een vaartijd van ongeveer 3 uur 30 minuten.

Ajaccio Porto Torres vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Ajaccio naar Porto Torres Alternatieven

Voor meer informatie, bezoek onze Veerboten van Corsica naar Sardinië pagina.

Ajaccio - Porto Torres Veerbootmaatschappij

  • Corsica Sardinia Ferries
    • 2 Afvaarten / Week 3 uur 30 min
    • Prijsaanvraag

Ajaccio Gids

Ajaccio is de grootste nederzetting op het Franse eiland Corsica. Napoleon Bonaparte werd geboren in Ajaccio, in 1769 in de Casa Buonaparte, nu voor het publiek bezoekbaar. Andere signeersessies in de stad zijn onder de Ajaccio Napoleon Bonaparte luchthaven. De stad is gelegen aan de kust ten zuidwesten van Corsica, ongeveer 210 mijl ten zuidoosten van Marseille. Ajaccio ligt op een beschutte ligging aan de voet van de beboste heuvels, aan de noordelijke oever van de Golf van Ajaccio. De haven is gelegen ten oosten van de oorspronkelijke citadel onder de heuvel met uitzicht op een schiereiland die de haven beschermt.
De haven van Ajaccio wordt verbonden met het vasteland van Frankrijk met dagelijkse vveerdiensten vanaf Marseille, Toulon en Nice. Er zijn af en toe ook verbindingen naar het Italiaanse vasteland (Livorno) en naar Sardinië, samen met een seizoensgebonden dienst naar Calvi en Propriano. De twee grote veerbootmaatschappij met diensten naar Ajaccio zijn SNCM en Corsica Ferries.
Ajaccio is een tussenstop geworden voor cruises met ongeveer 418.086 bezoekers in 2007 - veruit de grootste in Corsica en de tweede in Frankrijk (na Marseille, maar groter dan Nice/Villefranche-sur-Mer en Cannes).

Porto Torres Gids

De Italiaanse stad Porto Torres is gelegen aan de westkust van het eiland Sardinië en ongeveer 25 km ten oosten van de Gorditanian kaap. Porto Torres, met zijn 2000 jaar geschiedenis, is de ideale bestemming voor bezoekers die de cultuur niet willen missen terwijl zij van een vakantie aan zee genieten. De stad werd gesticht door Julius Caesar in het jaar 46 het toont nog steeds de overblijfselen van de oude stad van Turris Libisonis. U kunt het Nationaal Archeologisch Museum bezoeken, het archeologische gebied met belangrijke vondsten, en de oude spa bewonderen of eem wandeling maken langs de geplaveide straten en huizen versierd met prachtige veelkleurige marmer. Er zijn tal van parken en groene gebieden in de stad waar bezoekers een paar uur kunnen ontspannen. De stad heeft ook vele restaurants en trattoria's waar bezoekers kunnen uitproberen lokale specialiteiten. Er zijn ook levendige uitgaansgelegenheden!

De haven is per boot verbonden met Genua, Marseille, Toulon, Barcelona, Civitavecchia, Propriano,